Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Çelen

Durmuş Çelen

EKOPOLİTİK

Balıkesir, İstanbul medyasını ağırladı

İstanbul Gazete TV ve İnternet Habercileri Derneği'nin düzenlediği 63 kişilik basın heyetinin katıldığı 3 günlük Balıkesir gezisi ile şehrin zengin tarihi ve turistlik yerlerini gezme fırsatı bulduk. Seyit Onbaşı'nın memleketi, bereketin incisi yiğitler diyarı Balıkesir basın mensuplarına ev sahipliği yaptı. İstanbul Medya Başkanı Ali Rıza Yıldız'ın organizasyonu ile düzenlenen medya gezisinde Yeniçağ/Dokuz Sütun adına oradaydım.

İLK DURAK SUSURLUK

İstanbul Gazete TV ve İnternet Habercileri Derneği tarafından gerçekleştirilen gezisinin ilk durağı Susurluk oldu. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ve Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Sarı heyeti belediye sosyal tesislerinde ağırladı. Susurluk'u anlatan Başkan Güney, Susurluk için gazetecilerden çeşitli konularda destek talebinde bulundu. Sıcak ve samimi bir şekilde Susurluk'un tarihini ve yöresel yiyeceklerini tanıtan Nurettin Güney, "Bizim Belediyemiz partizan bir belediye değil,kapılarını tamamıyla halkına  açan Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun yöne tilen bir belediyedir." dedi. Balıkesir'in ve Susurluk'un doğal güzelliklerine sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

YEREL MEDYA BULUŞMASI

Balıkesir gezisinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Genel Sekreter Mustafa Küçükkapdan, 63 gazeteciden oluşan heyet ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Başkan Yücel Yılmaz, şehrin milli mücadelede Balıkesir'in rolünden şehirdeki tarım ve hayvancılığa, bölge kültüründen ekonomisine kadar pek çok detayı keyifli bir sunumla gazetecilerle paylaştı. Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz için benim notum partiler üstüdür, çok kıymetli bir belediye başkanı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yücel, Ayvalık'ta tarihi dokuları bozan binalarla ilgili tasarrufunun ne olduğunun sorulması üzerine "Denizden baktığınızda eski mistik evleri engelleyen 8 tane bina var. Biz onları kamulaştırarak tarihi dokunun tamamen görünmesini istiyoruz." dedi.

TARİHİ DOKU KORUNUYOR

Balıkesir'in geçim kaynaklarını anlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balya ilçesinin Türkiye'nin sayılı maden ocaklarından biri olduğunu ve bu madenden kurşun ve çinko çıkarıldığını aktardı. Balıkesir çevresinde doğal güzellikler içinde kurulmuş tarihi kalıntılarıyla pek çok kasaba bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yücel Yılmaz, Edremit Körfezi ve oksijen yoğunluğu bakı mından dünyada ikinci sırada gelen Altınoluk  (Oksijen Cenneti),  zeytinlikler içinde yer alan Ayvalık ilçesi ise güzel kumsalları, karşısındaki küçük adalar ve tarihi kalıntılarıyla ünlü Sarımsaklı Yarımadası ve Cunda  (Alibey)  adası otantik özellikleriyle  görülmeye değer yerler olduğunu aktardı. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarından olan Koca Seyit adıyla anılan Seyit Onbaşı'nın Balıkesir, Havran İlçesi doğumlu olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Kaybedilmek üzere olunan savaş kazanılmıştır. Koca Seyit ulusal savaşımızda bir halk kahramanı olmuştur"  dedi.

Ayvalık ilçesinin tarihi dokusunu koruduklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, "Tarihimizi, binaları ve doğamızı bozacak büyük yatırımlar buraya gelmez, ruhsat vermeyiz, Kaz dağlarını da kimseye yedirmeyiz" diyerek net açıklamalarda bulundu. Balıkesir'de yaşayanların yüzde 60'ının tarımcılık yaptığını ve bölge halkının erime kültürü içerisinde huzurlu bir şekilde yaşadığını dile getiren Yılmaz, "Burası Balkanlardan Kafkaslardan ve birçok kültürden gelen özgüveni yüksek insanlardan oluşuyor"dedi.

Balıkesir'in avantajlı konumundan bahseden Başkan Yücel Yılmaz "Balıkesir İstanbul'a çok yakın. Önceden Çanakkale'den teknelerle gidilirken şimdi buradan arabayla 2.5 saatte Kadıköy' de oluyorsunuz" diyerek İstanbulluları Balıkesir'e davet etti. 

BAŞKAN YILDIZ'DAN TEŞEKKÜR

İstanbul Gazete TV ve İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız ise kendilerini misafir eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Genel Sekreter Mustafa Küçükkapdan'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Amacımız halkımıza doğru ve objektif haber sunmaktır. Demokrasinin temel unsurlarından biri olan basının, demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesine çok önemli katkıları olmuştur. Gazeteciler, her türlü şart ve ortamda insanların ihtiyacı olan haberleri, onlara ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyor ve faaliyetlerini büyük bir özveri ile sürdürüyor. Umarım mesleğimiz hak eden noktalara gelecektir." ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları