Baldwin cinayeti sırını hâlâ koruyor

Alec Baldwin'in film setinde kullandığı kuru sıkı tabancayla filmin görüntü yönetmenini vurarak öldürmesinin yankıları sürerken, olayın karanlık noktaları da hâlâ sürüyor.

Günler sonra ortaya çıkan, aylar önce yapılmış bir açıklama da kafaları iyice karıştırdı. Gelin şimdi kan donduran olayda saniye saniye yaşananlara bir gözatalım. Alec Baldwin'in hem yapımcısı olduğu hem de oyuncusu olduğu 'Rust' adlı  filmin setinde, kazayla görüntü yönetmeninin ölümüne, yönetmenin de yaralanmasına neden olay şöyle gerçekleşti:

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, kameraman Reid Russell'ın olayı soruşturan dedektiflere verdiği ifadede; "Baldwin söz konusu silahı kameraya doğrultarak prova yapıyordu. Bundan kısa bir süre sonra silah sesini duyudum" bilgisi yer aldı. Kameraman Hutchins'in bir süre bacaklarını hissetmemeye başladığını söylediğini de belirtti.

Yeminli ifade ile ayrıca, çekim gününde sette bir kargaşa olduğunu ve kamera ekibinin birkaç üyesinin ödeme ve konaklama konusunda bir anlaşmazlık yüzünden prodüksiyonu terk ettiği de ortaya çıkarıldı.

Yeminli ifadede, "Reid, kamera ekibinin ödeme ve barınma ile ilgili sorunlar yaşadığını belirtti" sözcükleri yer aldı. Kameraman Russel'ın altı kişinin ayrıldığını söylediği de belirtildi.

Rust'ın baş elektrikçisi Serge Svetnoy de  yaptığı bir Facebook gönderisinde, Hutchins ölürken kollarını tuttuğunu ve ölümünden 'ihmal ve profesyonelliksizliği' sorumlu tuttuğunu söyledi.

Prova sırasında Baldwin, silahı ateşledi ve Halyna Hutchins'i göğsünden vurdu. Onun tam arkasında duran yönetmen Joel Souza da omuzundan yaralandı. Olaydan hemen sonra yapılan 911 aramasının kaydı da ortaya çıktı.

911 aramasını yapan filmin senaryo danışmanı Mamie Mitchell'e hat'ta beklemesi söyleniyor Mitchell'in ise o sırada 'Yardımcı yönetmen bana bağırdı ve öğlen yemeğinde revizeleri sordu. Gördünüz mü? Silahları kontrol etmeliydi. sözlerini sarf ettiği kayıtta net olarak duyuluyor.

Mahkeme kayıtlarına göre, Alec Baldwin, silahı kendisine yardımcı yönetmenin verdiğini ve "güvenli" olduğunu dediğini belirtti. Yardımcı yönetmen ise ifadesinde, silahın içinde "gerçek mermi" olduğunu bilmediğini söyledi.

Polis soruşturmasına ilişkin ayrıntılar, New Mexico, Santa Fe'deki bir mahkemede arama emri çıkarıldığında açıklandı. Ayrıca, Baldwin'in kanlı kıyafetinin söz konusu silahla delil olarak alındığı belirtildi.

Alec Baldwin kazaya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eş, anne ve çok takdir edilen meslektaşımız Halyna Hutchins'in hayatını alan trajik kazayla ilgili yaşadığım şok ve üzüntüyü ifade edecek hiçbir kelime yok" ifadesine yer vermişti.

Aktör dün Halyna Hutchins'in eşi Matt Hutchins ve çiftin oğullarıyla birlikte görüntülendi. Oldukça üzgün olduğu görülen ve Matt Hutchins'e sarılan Alec Baldwin ikiliye kaldıkları otelden ayrılırlarken bir süre eşlik etti.

TMZ, yapımla bağlantılı kimliği belirsiz kaynaklara atıfta bulunarak, Baldwin'e verilen silahın daha önce mürettebat üyeleri tarafından gerçek mermilerle hedef talimi için kullanıldığını iddia etmişti.

Büyük bir trajediye sahne olan Rust filminin setindeki silah sorumlusu ve soruşturmanın kilit ismi olan Hannah Gutierrez-Reed'in olaydan tam bir ay önce yaptığı bir açıklama olayı iyice arap saçına döndürdü. Hannah Gutierrez-Reed'in söz konusu açıklamaları, davanın seyrini değiştirebilecek durumda.

Ünlü oyuncu Alec Baldwin'in çekimleri sırasında yanlışlıkla görüntü yönetmenini öldürdüğü talihsiz filmi Rust'ın setindeki silah sorumlusunun geçen ay konuştuğu bir podcast'te yaptığı açıklamalar bir hayli dikkat çekici.

Setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed, bir ay önce Voices of the West podcast'ine misafir oldu. Bilindiği gibi Podcast, geleneksel radyo formatı ve çağdaş kayıt teknolojisinin bir karışımı olarak tanımlanıyor. Podcast; internet üzerinden hazırlanan veya sonradan internete aktarılan ses kaydının yayınlanması diyebiliriz. Podcastler, video içerikler için harika bir alternatif olmanın yanı sıra kitleye kısa sürede etkileşim kurmanın da harika bir yolu.

Hannah Gutierrez-Reed'in yaşanan trajediden habersiz tam bir ay önce yaptığı açıklamalar şu anki davanın seyrini değiştirebilir nitelikte.

Eski bir model olan 24 yaşındaki Gutierrez-Reed, Alec Baldwin'in yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i sette vurarak öldürmesi ve yönetmen Joel Souza'yı ağır yaralamasından sonra açılan soruşturmanın tam merkezinde yer alıyor.

Gutierrez-Reed katıldığı podcastte dublör babasının kendisine 16 yaşındayken silahları ve silah güvenliğini öğretmeye başladığını söyledi.

Konuşmasında silahlarla ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çeken genç kadın şaşırtıcı açıklamalarda bulundu:

"Bence işimin en iyi yanı, silahlardan korkan insanlara onların ne kadar güvenli olabileceklerini göstermek. Benim işim dünyaya silahların harika olduğunu gösterebilmekten ibaret. Silahlar yanlış ellere verilmediği sürece gerçekten de sorun yaratmaz. Bunu insanların anlaması gerekiyor "

Ölümcül kaza sonrası kamuoyuna hiçbir şekilde açıklama yapmayan Gutierrez-Reed sessizliğini koruyor.

Gutierrez-Reed'in Rust ekibine katılmadan önce, Nicolas Cage'in emekli bir silahşor olarak oynadığı "The Old Way" setinde de silah sorumlusu olduğu belirtildi. Yaşanan trajedi sonrası soruşturma sürerken bölge şerifinin şimdiye kadar kimseyi suçlamaması da bir başka muamma.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları