Baklavanın kilo ve dilim fiyatı cep yakıyor! Ağzımızın tadı kaçtı

Baklavanın kilo ve dilim fiyatı cep yakıyor! Ağzımızın tadı kaçtı
Bayramın gözdesi baklavanın tadı kaçtı. Kilo ve dilim fiyatı cep yakıyor.

Bayram tatlısı dediğimizde, baklava ilk akla gelen lezzetlerden biri oluyor. Ancak, baklavanın fiyatları son zamanlarda yükselmiş durumda.

Baklavacılar, maliyetlerin arttığını belirtiyor ve bu durumun fiyatlara yansıdığını söylüyor.

Kaliteli bir cevizli baklavanın kilogram fiyatı 600-700 TL arasında değişirken, fıstıklı olanların fiyatı ise 750-850 TL arasında seyrediyor.

6 bin ton satılması bekleniyor... Bayramın gözdesi baklavanın 'tadı kaçtı': Kilo ve dilim fiyatı cep yakıyor!

6 BİN TON SATILMASI BEKLENİYOR

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, bayram tatlıları tezgahlardaki yerini almaya başladı. İmalathaneler, artan talebi karşılamak için tam kapasiteyle çalışıyorlar. Özellikle baklava, bayram süresince Türkiye genelinde yaklaşık 6 bin ton tüketilmesi öngörülüyor.

Bu büyük talep, baklava fiyatlarını da yukarı çekti. Kilogram başına fiyatlar 1000 TL'ye ulaşırken, dilim fiyatları da 40 TL'yi aştı.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, ifadesinde Ramazan ayının baklavacılar için bolluk ve bereket getiren bir dönem olduğunu belirtti.

AW178051_01

Ramazanda klasik baklavanın her zamanki gibi ön planda olduğunu bildiren Yıldırım, güllaç satışlarında da bu sene oldukça iyi seviyelerin yakalandığını anlattı.

"SEKTÖR BAYRAMA HAZIRLANIYOR, HUMMALI BİR ÇALIŞMA VAR"

Yıldırım, bayrama hazırlanan baklava sektöründe hummalı bir çalışma olduğunu belirterek, "Siparişler alınıyor, baklavalar hazırlanıyor, ciddi anlamda bir hareketlilik var." dedi.

AW178051_08

BAKLAVANIN FİYATI CEP YAKTI

Mehmet Yıldırım, baklavacılar olarak fiyatları geçen yıla göre artmasına rağmen, ramazan ayı veya bayram gibi özel dönemlerde zam yapmadıklarını vurguladı.

Mehmet Yıldırım, "Baklava sektörü olarak karlılıkları minimumda tutuyoruz. Şu an kaliteli bir cevizli baklavanın kilogramı 600-700 TL arasında, fıstıklı baklava ise 750-850 TL arasında fiyatlanıyor. Tüketici bildiği, güvendiği yerden alışveriş yapsın, bayramda da ağızlarının tadı bozulmasın." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.