Bakanlık duyurdu: Milyonlarca genç ücretsiz yararlanacak

Bakanlık duyurdu: Milyonlarca genç ücretsiz yararlanacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ücretsiz yaz dönemi kampları için başvurular başladı. 12 ile 25 yaş arası gençlerin katılabileceği kamplar için son başvuru tarihi 16 Haziran olarak belirtildi.

Bakanlık, yapılan başvuruların arasında aile aylık net gelirinin 8 bin 506 TL’nin altında olanlara, notları yüksek olanlara ve bakanlığa bağlı gençlik merkezine üye olanlara öncelik tanınacağı bildirildi. Başvuru yapan şehit ve gazi yakınları ise doğrudan kampa alınacak.

SİGORTA YAPILACAK

Kampa katılacak öğrencilerin ulaşım dahil tüm ihtiyaçları bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları süresince ve kampta geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılacak.

Posta'da yer alan habere göre; teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verileceği yaz dönemi kamplar için başvurular, gencizbiz.gsb.gov.tr adresinden veya e-Devlet aracılığı ile elektronik başvuru yoluyla alınacak.

Kampta, deniz, doğa ve çadır organizasyonlarının yanı sıra çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de düzenlenecek. At biniciliği, paintball, okçuluk, mini golf, rafting, trekking, futbol, basketbol ve voleybol müsabakaları dışında el sanatları, halk oyunları, kişisel gelişim, kitap okuma tiyatro ve müzik aktiviteleri de etkinlikte yer alacak.

5 ile 7 gün arası süren kamplar, Aydın, Antalya, Hatay, Afyonkarahisar, Trabzon, Kastamonu, Mersin, Rize, Kocaeli, Sakarya, Samsun, İstanbul, Konya, Bitlis, Gaziantep ve Bursa’da gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.