Bakanlıktan bayram harçlığı: İhtiyaç sahibi herkes yararlanacak

Bakanlıktan bayram harçlığı: İhtiyaç sahibi herkes yararlanacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerine 2 bin TL bayram harçlığı yardımı yapacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanacak destekler ile birlikte 2000 TL tutarında bayram harçlıkları PTT üzerinden verilecek. Dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılacak yardımlarda tüm vatandaşların başvurabiliyor.

PTT BAYRAM HARÇLIĞI DAĞITACAK

Kurban Bayramı öncesinde yapılacak devlet destekleri içerisinde vatandaşların hızlı bir şekilde başvuru yapılması önerililiyor. Kurban Bayramı öncesi PTT üzerinden yapılacak 2 bin TL bayram harçlığı yardımına yoğun ilgi bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak yardıma ödemeler PTT üzerinden tahsil edilecek.

Bayram harçlığında şartlar ise şöyle;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- 18 yaşından büyük olmak
- Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması
- Belirtilen şartları sağlayan kişiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yapacakları başvurular ile bu ödemeyi almaya hak - kazanacak. Üstelik mevcut durumda olan kişiler için tek destek PTT bayram harçlığı değil. Bayram harçlığının yanı sıra - ASHB tarafından verilen diğer desteklerden yararlanmak için de birimlerden bilgi almak ve uygun olması halinde başvuru yapmak mümkün.

BAYRAM HARÇLIĞI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Desteklerden yararlanmak isteyenlerin yapması gereken işlem başvuru kanalları aracılığı ile başvuru da bulunmak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi, e devlet üzerinden sunulan çevrimiçi hizmet ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın il ve ilçelerde bulunan birimlere başvuru için müracaat edilebilir. Başvurular kısa süre içerisinde sonuçlanarak vatandaşlara bildirilecek. (bgazete)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.