Bakan Vedat Işıkhan açıkladı: Tüm emeklileri ilgilendiriyor!

Bakan Vedat Işıkhan açıkladı: Tüm emeklileri ilgilendiriyor!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 15 milyonu aşkın SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklisini ilgilendiren yeni adımlar atılacağını açıkladı. Buna göre; yeni yılda emekliye zam düzenlemesi için iki önemli adım atılması bekleniyor.

Bakan Vedat Işıkhan açıkladı: Tüm emeklileri ilgilendiriyor!

Tüm kök maaşlara yansıyacak emekli maaşı zammı düzenlemesi ve en düşük emekli maaşı artışı ile 15 milyonu aşkın vatandaşın refah düzeyi yükselecek. Böylece emekliye zam düzenlemeleri ile artan alım gücünün korunması hedeflenecek. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan emekli zammı düzenlemesi için dikkat çeken açıklamalar...

BAKAN IŞIKHAN'DAN ZAM MESAJI

Çalışanların, emeklilerin, memurların, işverenlerin ve girişimcilerin sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini belirten Bakan Vedat Işıkhan, EYT gibi meseleleri çözüme kavuşturduklarını ifade etti. Ayrıca Işıkhan, "Emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz" dedi.

İLK ADIM ASGARİ ÜCRET OLACAK

2023 yıl sonu yaklaşırken ekonomi yönetiminin gündemi ilk olarak asgari ücret olacak. Aralık sonunda yeni ücretin belirlenmesi sonrası sıra emekli maaşı ve memur zammı ile en düşük emekli maaşı düzenlemesine gelecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 15 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren Ocak zammı için bütçe çalışmalarını gerçekleştirilirken, Bakan Işıkhan ise teknik çalışmayı gerçekleştiriyor. Bakan Recep Tayyip Erdoğan, emekliler için bütçe sınırlarının sonuna kadar zorlanması talimatını verdi.

0x0-1641994949311.jpg

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİNİ SGK AÇIKLAYACAK

Ekim ayında Meclis'te yeni yasama döneminin başlamasıyla emekliye zam düzenlemesi için çalışmalar hızlandı ve Başkan Erdoğan'ın talimatıyla emeklilere 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi verilmesi kararlaştırıldı. Bu hafta içinde SGK'nın sigorta tahsis numarasına göre emeklilere hangi gün ödeme yapılacağını açıklaması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTACAK

Aralık 2022'de 3.500 TL olarak uygulanan taban emekli maaşı, Ocak ayında önce 5.500 TL ardından Nisan 2023'te 7.500 TL'ye yükseltildi. Bu 6 aylık dilimde toplam artış yüzde 114'ü aştı.

Başkan Erdoğan'ın talimatı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı asgari ücret, emekli ve memur zammı için koordineli olarak çalışmalarını yürütüyor.

0x0-hangi-emekli-ne-kadar-maas-alacak-iste-zamli-emekli-maaslari-1545506243042.jpg

MAAŞ ZAMMI TAKVİMİ BELLİ OLDU

  • Aralık ayında yeni asgari ücret için 4 toplantı gerçekleşecek ve uzlaşma usulü tutar belirlenecek.
  • Ocak ayı başında TÜİK Aralık ayı enflasyonunu duyuracak ve 6 aylık enflasyon oranı netleşecek.
  • 6 aylık enflasyon oranlarıyla memur zammı ve refah payı hariç emekli zammı belli olacak.
  • Refah payı ile en düşük emekli maaşı için çalışma Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak ve Meclis süreci başlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.