Bakan Varank TV100’de açıkladı! Kınık’tan rahatsız

Bakan Varank TV100’de açıkladı!  Kınık’tan rahatsız
Sanayi Bakanı Varank, TV100’de katıldığı programda "Kızılay Başkanı'nın görevde olması kişisel olarak beni rahatsız ediyor. Kendisi çok yıprandı, bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar" açıklamasını yaptı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde AHBAP’a çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay''ın başkanı Kerem Kınık’ına AKP’li bakanlardan da tepkiler gelmeye devam ediyor. Kamuoyundan sonra hakkında, Hükümet kanadından da Kınık’a tepki sesleri geliyor.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Kızılay''ın deposundaki çadırları Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği''ne sattığı ortaya çıkmıştı. Çadırların satıldığını kabul eden Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise tepkilerinde odağına oturmuştu.

TV100 yayınında katılarak Candaş Tolga Işık''ın sorularını yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş depremlerinde çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay''ın Başkanı Kerem Kınık''ı eleştirdi.

MEVZUATLAR BELLİ

Bakan Varank konuyla ilgili "Kızılay Başkanı''nın görevde olması kişisel olarak beni rahatsız ediyor. Kendisi çok yıprandı, bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar. Kızılay dernek statüsünde. Derneklerle ilgili nasıl hususlar uygulanacağı mevzuatta belli. Kızılay Başkanı''nın görevden ayrılması gerekiyorsa buna kendisinin karar vermesi lazım." açıklamasını yaptı.

Kızılay Başkanı’da AKP’den başta Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlıı Sözcüsü İbrahim Kalın olmak üzere bazı bakanlar tepki göstermişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.