Bakan Tekin müfredat konusuna noktayı koydu 'Sosyal medyadaki matematik iddialarına böyle yanıt verdi

Bakan Tekin müfredat konusuna noktayı koydu 'Sosyal medyadaki matematik iddialarına böyle yanıt verdi
Bakan Yusuf Tekin sosyal medyada yer alan matematik dersindeki konuların kaldırılacağı iddialarına böyle yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredata ilişkin düzenlemelerin yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini belirterek, "2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5. ve 9. sınıflarda uygulanacak. Çalışmaların yüzde 80'i tamamlanmış durumda. Önümüzdeki haftalarda tamamlanacak ve kademeli olarak uygulanmaya başlanacak." açıklamasında bulundu. Bakan Tekin ayrıca, sosyal medyada yer alan "matematik müfredatından bazı konuların çıktığı" iddialarına ilişkin olarak da "seyreltmeler olacak" yanıtını verdi.

sinif-okul-ders-ogrenci-2142565.jpgBakan Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Müfredat konusundaki ilerlemeye yönelik soruya cevap veren Tekin, "Talim Terbiye Kurulumuzun çalışması devam ediyor. Müfredat, bir günde incelenebilecek bir şey değil. Bir dersin programı 800 sayfa. Müfredat, ortak, zorunlu ve herkes için standart olan derslerdir." şeklinde konuştu.

268-100616-okul-ogrenci-sinif-meb-1975752-700x400.jpgBakan Tekin, yeni eğitim öğretim yılına müfredatın yetişip yetişmeyeceği sorusuna da, "Tabii ki yetişecek. Talim Terbiye Kurulunun onayından sonra yayımlayacağız. 1-5 ve 9. sınıflarda önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlıyoruz." yanıtını verdi.

Sosyal medyada dolaşan "matematik müfredatından bazı konuların çıkarıldığı" iddialarına ilişkin olarak ise Tekin, şu ifadeleri kullandı:

ekran-goruntusu-2024-03-05-125956.png"Bunların hepsini, alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Yaklaşık yüzde 40'ı akademisyen, geri kalanı öğretmen. Hem işin bilimsel boyutuyla ilgili akademisyenler hem de uygulamadaki öğretmenler bulunuyor. Bu kişiler, bu konularda değerlendiriliyor.

Ortaöğretim müfredatında olmayacaklarla ilgili herkes bir şey söyleyebilir. Ancak bizim dikkate aldığımız şey, öğrencilerimizin seviyeleri. Lisans düzeyindeki bir bilginin zorunlu eğitim çağındaki çocuklara öğretilmesi gerekip gerekmediği.

ekran-goruntusu-2024-03-05-130018.pngSeyreltmeler olacak ancak ben spesifik olarak hangi konuların seyreltildiğini bilmiyorum. Bu konuda komisyonlar kuruldu ve aylardır çalışıyorlar. Denetleme ve onaylama görevi Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'na aittir ve sadece ilkesel olarak onay verilecek, çocuklarımızın seviyelerine uygun müfredat oluşturulacak."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.