B12 eksikliğine birebir'Bu besini tüketmek alzheimerı engelliyor'

B12  eksikliğine birebir'Bu besini tüketmek alzheimerı engelliyor'
Beslenme düzeni hastalıklarla savaşmanızda büyük rol oynuyor. Uzmanların görüşüne göre bu besini tüketmek içerdiği B12 sayesinde alzehimer riskini azaltıyor

Tıbbi litaratürde Alzheimer, bir tür demans olarak adlandırılan ve genellikle yaşlılık döneminde ortaya çıkan bir nörolojik hastalık olarak tanımlanmaktadır. Alzheimer hastalığının beyindeki sinir hücrelerinin zamanla ölmesine ve iletişimlerini kaybetmelerine neden olan bir süreç sonucunda ortaya çıktığı bilinmektedir. Kobalamin olarak da bilinen B12 Vitamini,beyin sağlığı için önem arzediyor. Beslenme programınız B12 açısından zengin besinlerle oluştururak, alzeheimerden korunabilirsiniz.

whatsapp-gorsel-2023-12-06-saat-14-09-08-5b4500f4.jpg

DÜZENLİ OLARAK ALINMALI

Yapılan bilimsel çalışmalar bu vitaminin bilişsel gerilemeyi önlemeye de yardımcı olabileceğini göstermiştir. B12 vitamini eksikliği hafızayı ve bilişsel işlevi etkileyebilir. Bu nedenle düzenli olarak yeterli miktarda B12 vitamini almak önemlidir. B12 vitamini, kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu destekler.Öte yandan B12 vitamini, kognitif fonksiyonları için önem arz ediyor.

YUMURTA VE BALIK TÜKETİN

Uzmanlar sıklıkla yumurtanın B12 vitamini bakımından zengin olduğunu vurguluyor. Bir yumurta yaklaşık 0,6 mikrogram B12 vitamini içeriyor.

Öte yandan haftada bir balık yemek, beyin sağlığınızı destekliyor. Tercihen Yağlı balıkları tüketmeniz özellikle somon, sardalya, uskumru ve alabalık türlerini tercih etmeniz B12'den daha fazla yararlanmanıza olanak tanıyor çünkü bu balık türlerinin 100 gramı yaklaşık 5 ila 6 mikrogram B12 vitamini içeriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.