Azerbaycan'dan İran hakkında güvenlik uyarısı

Azerbaycan'dan İran hakkında güvenlik uyarısı
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını İran'a seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Bakanlık duyuruda, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan terör saldırısını hatırlatarak zorunlu olmadıkça İran'a gidilmemesini istedi.

İHA- Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına zorunlu kalmadıkları sürece İran'a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Bakanlığın yaptığı uyarıda, geçtiğimiz Ocak ayında Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı hatırlattı. Ayrıca Azerbaycan'ın İran'da temsilciliklerinin en alt seviyede olduğunu belirten Bakanlık, eğer vatandaşlarının zorunlu seyahat durumu doğacak olursa da, çok dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Halihazırda İran'da bulunan Azerbaycan vatandaşlarının da dikkatli olması ve herhangi bir başvuru durumunda Tebriz Başkonsolosluğu ile iletişime geçilmesi istendi.

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı düzenlenmişti. Öte yandan 27 Ocak’ta Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne düzenlenen silahlı saldırıda Güvenlik Müdürü Orhan Askerov hayatını kaybetmiş, 2 güvenlik personeli ise yaralanmıştı. Azerbaycan saldırı sonrası diplomatik personelin güvenliğini korumak amacıyla 5 güvenlik personeli dışında Tahran Büyükelçiliği'ni boşaltma kararı almıştı. Azerbaycan’ın Tebriz’deki konsolosluğunun ise çalışmalarını sürdürdüğü belirtilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.