Kaza mı ihmal mi? Aydın'daki öğrenci yurdunda asansör düştü: 1 ölü

Kaza mı ihmal mi? Aydın'daki öğrenci yurdunda asansör düştü: 1 ölü
Aydın’daki öğrenci yurdundaki asansör kazasında bir öğrenci yaşamını yitirdi. Yurttaki öğrencilerin, asansörle ilgili şikayetlerini bir süredir dile getirdikleri iddia edildi.

Olay, Aydın’ın Efeler ilçesindeki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi.

Öğrenci yurdu binasında bulunan asansör, bir iddiaya göre fazla yükü kaldıramayınca bir kat aşağıya doğru hareket ederek zemine düştü.

Asansörün hareket etmesi ile birlikte paniğe kapılan Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş, hareket eden asansörden dışarı çıkmak isteyince duvarla asansör arasına sıkıştı.

yurt.jpg

Yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ADÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Ertaş'ın hayatını kaybettiğini tespit etti.

İtfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından hayatını kaybeden kız öğrencinin cansız bedeni sıkıştığı yerden çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı. Kız öğrencinin ailesine de acı haberin verildiği öğrenildi.

Asansörde bulunan diğer öğrenciler ise tedbir amaçlı hastaneye götürüldü.

yurt1.jpg

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Olayın duyulmasının ardından kız ve erkek öğrenciler duruma tepki gösterdi. Yurt önünde toplanan öğrencileri bölgeye gelen görevliler sakinleştirmeye çalıştı. Yaşanan olay sonrası çok sayıda güvenlik gücünün de önlem aldığı görüldü.

yurt2.jpg

"ASANSÖRDE SORUN VARDI" İDDİASI

Olayın nedeniyle ilgili bir diğer iddia ise, asansörün sorunlu olduğu ve öğrencilerin bir süredir bunu dile getirdiği yönünde.

Olayla ilgili sosyal medyada yer alan bir videoda konuşan kadın sesi de, "Artık bizim sesimizi duyun" şeklinde seslendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.