Av sezonu sona erdi

Av sezonu sona erdi
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ülke genelinde av sezonunun Av Komisyonu kararıyla av sezonunu resmen sona erdiğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürlüğü tarafından av sezonuyla ilgili bir bilgilendirme mesajı yayınladı.

Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında 2023-2024 av dönemi, 26 Ağustos 2023 tarihinde başlamış ve 3 Mart 2024 tarihi itibariyle sona ermiştir. Avın yasak olduğu dönemlerde, yaban hayatının sürdürülebilirliği için üreme döngüsü sağlanmakta ve bu sayede yaban hayvanı popülasyonlarının korunarak gelecek nesillere aktarılması hedeflenmektedir.

Av sezonunun yeniden açılacağı tarih resmi gazete yoluyla duyuruluncaya kadar, toplumun her kesiminin av ve yaban hayvanlarıyla ilgili bilinçli davranması önemlidir. Bu dönemde avlanmanın, rahatsız etmenin, yavru ve yumurtalarını toplamanın yasak olduğu bilinciyle tabii ortamlarda daha hassas olunması beklenmektedir. Bakanlıkça ve Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem taşımaktadır. Kurallara uymayanlar hakkında yaptırım uygulanacaktır."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.