Ataşehir’de Hamsi Şöleni

Ataşehir’de Hamsi Şöleni
Ataşehir Belediyesi’nin Ataşehir Artvinliler Derneği ve Karadeniz sivil toplum platformlarıyla birlikte düzenlediği “Hamsi Şöleni” Küçükbakkalköy Mahallesi’nde gerçekleşti

Ataşehir’de Hamsi Şöleni

Ahmet Kasım ÖNGEN / Dokuz Sütun

Prestij Caddesi üzerinde gerçekleşen şenliğe Ataşehirliler yoğun ilgi gösterdi. Şölen kemençe, tulum ve akordiyon müziği eşliğinde vatandaşlara hamsi ikramıyla başladı. Karadeniz yöresi halk oyunları ekibinin sahne almasının ardından, Ataşehir Artvinliler Derneği Başkanı ve Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tuncay Akın Orhan ile TBMM Başkan Vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi konuşma kürsüsüne çıktı.

Kürsüde söz alan bir diğer isim de CHP Meclis Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay’dı. Altay, konuşmasında anlattığı Temel Fıkrası ile vatandaşları güldürdü. Karadenizli olmanın verdiği mutluluğa vurgu yapan Altay, fıkrayı şu şekilde anlattı. “Temele sormuşlar; Karadenizli olmasaydın ne olurdun?

Temel cevap vermiş; vallahi çok mahcup olurdum.” Başkan Battal İlgezdi ile tüm konuşmacılara plaket ve Karadeniz’in yöresel minyatür tulumu hediye edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.