Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Şahin ŞİMŞEK

Şahin ŞİMŞEK

MERCEK

Asrımızın Nemrudları

Değerli okurlarım her asırda her dönemde mutlaka bir Firavun, bir Nemrud çıkıp insanlığın başına bela olmuştur. Bende bu günkü makalemde içinde bulunduğumuz asrın Nemrud'undan bahsedeceğim. Öncelikle Nemrud nedir, kimdir, kime denir? kısaca bahsedeyim. Nemrud isimden çok bir unvan olarak Keldani hükümdarları için kullanılmıştır. Nemrud'un da Hz. Nuh'un (as) oğlu Ham'ın soyundan geldiği nakledilmektedir. İbrahim Aleyhisselam'ın hakka davetine karşılık onu ateşe atan kişidir. Nemrud, kelime mânâsı olarak Türkçe'de; can yakıcı, ters, yüzü gülmez, merhametsiz, insafsız, acımasız kişiler için kullanılmaktadır. Keldani kavminin hükümdarları olan Nemrudlar yıldızlara ve putlara tapıyorlardı.

İbrahim Peygamber puta tapanlara karşı inanılmaz bir mücadele vermeye başlayınca, Allah'ın Peygamberini ateşte yakmaya kalkışan ve davete hiçbir şekilde icabet etmeyen Nemrud ve kavmi, Allah'ın gazabına uğradı. Keldani kavmi korkunç bir  sivrisinek istilasına uğradı. Sivrisinekler müşrikleri helak etti. Geriye kalanların da huzurları bozuldu. Sineklerden biri Nemrud'a musallat oldu. Kendini İlah zanneden Ulûhiyet dava eden kendini malik zanneden, malı ve mülkü ile gururlanan Nemrud, ufacık bir sinek karşısında çaresiz kaldı. Burnundan içeri giren sinek, beynine kadar gitti. Sineğin verdiği rahatsızlığı bir türlü önleyemeyen Nemrud, başına tokmakla vurulmasını emretti. Nihayet sineğin verdiği ıstırap ve başına aldığı tokmak darbeleriyle feci bir şekilde can verdi. Kavmi ve ondan zulüm görenler kendini ölümsüz zanneden İlahlık iddiasında bulunan bu aciz fani aşağılık şirke gark olmuş bu zavallının bir sivrisinek karşısında ne kadar aciz ve çaresiz kaldığını hayret ve ibretle izledikten sonra çoğu İbrahim peygambere iman edip putlara tapmaktan vazgeçtiler. 

Asıl konumuz olan günümüzün Nemrud'u kim sorusuna gelince, bana göre bir kaç tane Nemrud var ama bunların en azılısı bunların en şiddetlisi yetmiş yaşına gelmiş bir ayağı çukurda olan Amerika'nın Firavunu Bill Gates'dir. Bu Firavun yetmiş yaşında olmasına rağmen 130 milyar dolar servetine rağmen doymayan bir kan emici vampir gibi hala dünyalık biriktirme peşinde, milyonlarca dönüm  arazi satın almakta ve bu arazilere tesisler kurmaktadır. Sebebine gelince bu tesislerde yapay et üretmek yapay besinler üretmektir. Zaten microsoft kurucusu olması hasebiyle yapay zeka ile bir çok alanda faaliyet göstermektedir. Son zamanlarda yapay zeka ile kontrol edilen robotların yaptığı işlerin insanoğlunun yaptığından bir farkı kalmamış. İnsan gücü ile yapılan  birçok işleri artık robotlara yaptırmaktalar. Bill Gates denilen melun insanlara artık hayvan eti yemenize gerek yok. Ben size yapay et üretip sunacağım. Artık çalışmanıza gerek yok ben size yapay zeka ile çalışan robotlar üreteceğim. Onlar sizin yerinize çalışacak, siz sırt üstü yatıp keyfinize bakın. Yine der ki artık öyle uzunca saatler boyu seyahet etmenize gerek yok. Ben sizleri ışınlamayla gitmek istediğiniz yere saniyeler içerisinde göndereceğim vs...

Bill Gates Nemrud'una ve onun gibi düşünenlere ve onun yolunda olanlara yaptıklarına onay veren destek veren küçük Nemrud'lara buradan sesleniyorum. Vallahi Billahi Tillahi sizin gücünüz Allah'ın gücüne  ve kudretine asla ve kata yetmez. Sizin dünyalık  güç ve kuvvetiniz bir sivrisineğin geçmişte İlahlık iddiasında bulunan "dedeniz" Nemrud bin Kenan'ın burnundan girip nasılki hem onu hemde onun gibi düşünenleri ona tapanları  paramparça ettiseyse size de yeter artar. Ey ahmaklar sizler kimsiniz ki kendinizi haşa Allah'ın yerine koymaya çalışıyorsunuz.Dünya kurulduğu günden beri ne ölümsüz dedikleri Firavunlar, Nemrudlar,  Krallar, Sultanlar geldi geçti. Bu dünya 1350 yıl yaşayan Nuh peygambere kalmadı size mi kalacak. Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmadı size mi kalacak. Sizler yaptıklarınızla  yapacaklarınızla Cehennemdeki "Esfeli Safilin" çukurundaki ateşinize bir adım daha yaklaşmaktasınız.

 Kalın sağlıcakla....

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları