Asgari ücret zammının ardından yetkili isim ekmeğin kaç tl olacağını açıkladı

Asgari ücret zammının ardından yetkili isim ekmeğin kaç tl olacağını açıkladı
Asgari ücretin 11 bin 402 TL olarak güncellenmesinin ardından bazı illerden ekmeğe zam haberi gelirken, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı ekmeğin kaç liradan satılacağını açıkladı.

Yüksek enflasyonla birlikte piyasada yaşanan artış, ekmek fiyatlarında zam baskısı oluşturdu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, söz konusu duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

"SÖZ KONUSU DEĞİL"

Ekmek fiyatlarıyla ilgili yetki sahibi olmayan kişilerce yapılan açıklamaların piyasada ve halk arasında yanlış anlaşılmalara ortaya çıkardığını belirten Balcı, haziranda ekmeğe zam gelmesinin öngörülmediğini açıkladı. Balcı, "Ekmeğin 10 lira olması söz konusu değil" dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin ekmek için uygun fiyatlı, torbası 350 lira olan un uygulamasının sona erdiğini belirten Balcı, temmuz itibarıyla asgari ücrete yapılan artışın da yansımasının olacağını söyledi.

Şu an piyasada un fiyatının torba başına 520 lirada regüle olduğunu vurgulayan Balcı, şunları kaydetti:

"İşletme giderlerinde en az yüzde 55-60 artış görüldü. Ekmek fiyatlarında bir değişiklik zaruret oldu, mutlaka bir değişikliğe gitmemiz gerekiyor. Çünkü fırıncı esnafımızın ekmek üretmesi gerekiyor. Aynı şekilde kaliteli ekmek üretmesi gerekiyor. Bununla birlikte ekmek temel gıda maddesi olduğu için uygun fiyatlı olmalı, en uygun fiyat belirlenmeli. Bugüne kadar hep bu yolu izledik ve buna göre hareket ettik."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.