Asgari ücret görüşmeleri başlıyor: İlk toplantı bugün

Asgari ücret görüşmeleri başlıyor: İlk toplantı bugün
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı bugün gerçekleşiyor. İlk toplantı saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak olup işveren ve işçi talepleri masaya yatırılacak.

Milyonlarca çalışanın beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün saat 14.00''te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı''nda gerçekleşecek. İşçi ve işveren tarafının talepleri gündemde olacak. İkinci toplantı ise 14 Aralık''ta yapılacak

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl''ın başkalığını yaptığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında İşçi, işveren ve hükümetten 5''er temsilci yer alacak. 

İşçi kesimini Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, işverenleri de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek.

Türk-İş yol haritası için Başkanlar Kurulu''nu toplayacak. Toplantıda işçi ve işveren tarafının beklentileri ele alınacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı''nın küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri kapsayan anket çalışması paylaşılacak.

İşçi heyetinin komisyona, Türk-İş''in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması''ndaki rakamları sunması bekleniyor.

Türk-İş, komisyon toplantısı öncesi başkanlar kurulunu toplayacak. Konfederasyona üye 34 sendikanın yöneticilerinin katılacağı toplantıda, izlenecek yol haritası görüşülecek.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.