Artık TC kimlik numaranızı gizlemeniz mümkün

Artık TC kimlik numaranızı gizlemeniz mümkün
Birçok uygulamaya kayır olurken, bizlere çeşitli bilgilerimizi sormakta. Ve bunun sonucunda bazı bilgilerimiz kötü niyetli insanların elinde birer silaha dönüşmekte. Peki TC kimlik numaranızı e-Devlet üzerinden gizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte o yöntem...

Nilgün Didar TÜT/ KAMU SON HABER

Birçok uygulama ve firma kayıt olurken kişisel bilgilerimizi alıyor. Bu firmalar neredeyse 1,2 aydan bir siber saldırı sonucu hackleniyor. Ve bunun sonucu şirketler bünyesinde bulunan milyonlarca veri bu kişilerin eline geçiyor. Söz konusu mağduriyeti yaşamamak adına TC kimlik numaranızı e-Devlet üzerinden gizli hale getirebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu gizleme internet ortamında verilerinizi daha güvenli bir hale getiriyor.

İşte TC kimlik numaranızı e-Devletten kapatmak için o 3 adım...

"Kurumlar" menüsünden Ticaret Bakanlığı'na ulaşın.

1.jpg

"Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlamaİşlemleri(MERSİS)" seçeneğine tıklayın.

2.jpg

"Yeni Başvuru" seçeneğine tıklayın.

3.jpg

Bilgileri doldurun ve onaylayın.

KİŞİLERİN İRADESİ DIŞINDA EKLENMELERİNİN ENGELLENMESİ

Özelliğin hem kısıtlama yapmak için hem de kısıtlamayı kaldırmak için kullanılabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Bugüne kadar vatandaşlarımız çalıntı, sahte kimlik ve benzeri durumlarda kişilerin iradeleri dışında şirket veya ticari işletmelere ortak/yetkili olarak eklenmelerinin engellenmesi için ticaret sicili müdürlüklerine başvurmakta ve müdürlüklerce MERSİS'teki kimlik numaraları üzerine kısıt konulmaktaydı.

E-DEVLET KAPISINDAN KISITLAMA

e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlarımıza sunulan yeni hizmetimiz olan 'Şirket veya Ticari İşletmelerde Ortak / Yetkili Olunmasının Engellenmesine Yönelik Kısıtlama İşlemleri' sayesinde kişiler e-Devlet Kapısı üzerinden kimlik numaraları üzerine kısıt koyarak şirket ortağı/işletme sahibi veya bir şirket veya işletmede yetkili olarak eklenmesini engelleyebilecekler." ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.