Artık o ücretleri ödemeyeceksiniz ‘Arabası olan herkesi ilgilendiriyor’

Artık o ücretleri ödemeyeceksiniz ‘Arabası olan herkesi ilgilendiriyor’
Aracı olan herkesi ilgilendiren karar Menemen Sulh Ceza Hakimliği’nden geldi. Artık o ücretleri ödemek zorunda kalmayacaksınız.

Belli başlı koşulları sağlayan sürücüler, mahkeme kararıyla trafik cezalarına itiraz ederek ödenen cezanın iadesini alabilecekler.

Mahkeme, trafikte hız yapan araçlara kesilen radar cezalarında yüzde 2 hata payı belirledi, bu da sürücülere ceza konusunda itiraz hakkının doğmasına sebep oldu.

Kısa süre önce, İzmir'de bir avukat hız limitini sadece 3 km/s aştığı için para cezası kesildi. Bu duruma itiraz eden avukat ceza konusunu yargıya taşıdı ve Menemen Sulh Ceza Hakimliği, avukatı haklı buldu. Verilen karara göre, hızölçerlerin yüzde 2'lik hata payı oranına dayanarak cezanın hukuka aykırı olduğuna hükmedildi.

Avukat Oğuzhan Bizkevelci mahkemenin kararından memnun kaldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: Mahkeme hız göstergelerinin yüzde 2 hatalı olduğunu kabul ederek cezamı değiştirdi. Bu karar benzer davalara örnektir ve vatandaşlar haklarını korumak için mahkemeye gidebilirler.

Tabii bu durum kesilen her radar cezası için geçerli değil. Uygun şartları sağlayan sürücüler itiraz haklarını kullanabilir ve eğer haklı bulunurlarsa ödemiş oldukları cezanın ücretini geri alabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.