Aracınızın silecekleri eskidi diye üzülmeyin! Bu yöntemler sizi ekstra masraftan kurtaracak

Aracınızın silecekleri eskidi diye üzülmeyin! Bu yöntemler sizi ekstra masraftan kurtaracak
Aşınan ve eskiyen, görevini yerine getiremeyen cam silecekleri, bu yöntemle ilk günkü gibi çalışacak.

Aşınan, eskiyen cam silecekleri çok basit birkaç yöntemle yepyeni olacak. Aracında sileceklerinin cam lastiği eskiyen birkaç basit yöntemi uyguladığında, özellikle yağmurlu havalarda hayati öneme sahip olan cam silecekleri ilk günkü gibi çalışacak.

Araçlarda en çok yıpranan ve yenilenmeye ihtiyaç duyan parçalardan biri olan cam silecekleri, bir süre sonra yıpranır ve performansı düşer ve bundan dolayı istenen performansı sağlayamaz.

Özellikle yağışlı havalarda güvenli sürüş için aracın en önemli aparatlarından biri olan sileceklerin düzgün çalışması gerekir.

Silecekler hem sıcak havalarda hem de soğuk havalarda çok çabuk yıpranırken, araç sileceklerinin ömrünü uzatacak ve onların ilk günkü gibi kalmalarını sağlayacak bazı basit yöntemleri sizler için derledik.

SİLECEKLERİN ÖMRÜNÜ UZATAN YÖNTEMLER

Aracınızdaki sileceklerin markasına göre üreticiler tarafından düzenli olarak değiştirilmesi yönünde talimatları bulunur.

Çoğu zaman bu talimatlar, sileceklerin 6 ile 12 ay arasında değiştirilmesi yönündedir. Ancak sizi bu ekstra masraftan kurtaracak bazı yöntemler de mevcuttur. İşte o yöntemler…

1) Kar yağdığında, don olayı beklendiğinde ya da hava sıcaklıklarının eksiye düştüğü buz gibi günlerde silecekleri mutlaka kaldırarak havada bırakın.

2) Aracınızı güneş altında bırakmayın. Mümkünse aracı kapalı garajda tutun ya da gölgenin altına park edin.

3) Sileceklerinizin en büyük düşmanı kuru camda çalışmasıdır. Aracınızın camları kuruyken asla sileceklerinizi çalıştırmayın. Camınızda silinmesi gereken bir leke varsa, önce cama su tutun sonra silecekleri çalıştırın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.