Aracına bunu yaptırmayan yandı '81 İlde zorunlu

Aracına bunu yaptırmayan yandı '81 İlde zorunlu
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Aracına bunu yaptırmayan cezadan kaçamayacak.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ve 81 ilde uygulanması zorunlu olan uygulama yaptırmayan sürücülere ciddi para cezalarına mâl olacak.

hava kirliliğinin önüne geçmek için ve daha kaliteli bir havaya sahip olmak için hedeflenen uygulama milyonlarca araç sahibini doğrudan ilgilendiriyor.

blog.jpgEgzoz muayenesi yaptırmayan araç sahipleri yüklü cezalar ödeyecek. Egzoz muayenesi yaptırmayan araç sahipleri için belirlenen ceza 9 bin 943 TL oldu.

Türkiye'nin her noktasında başlatılan, Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) uygulanmaya başlandı. Bu uygulama 81ilde zorunlu olarak uygulanmaya devam ediyor.

EGEDES sistemi, egzoz muayenesi yaptırmamış araçları tespit ederek trafik akışını engellemeden denetlemeye yarayan bir sistemdir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen denetimler muayene yaptıröayan araçların tespitine devam ediyor.

egzoz-gaz-olcumu.jpgYÜZDE 58,46 ZAMLANDI

Geçtiğimiz yıl, egzoz emisyon ölçümü yaptırmamanın getirdiği idari para cezası 6 bin 275 TL'ydi. Ancak bu rakam yeni yılla birlikte 58,46 olarak belirlendi.

Aynı aracın, yönetmeliklerle belirtilen emisyon standartlarına aykırı bir durum oluşturması durumunda ödenecek ceza miktarı 19 bin 897 TL'ye çıkacak.

Egzoz Gazı Emisyon Yetki Belgesi'ne sahip olan ancak yetkilendirme sonrasında ilgili yönetmelikle belirlenen koşulları yitiren ve bu durum tespit edilen kişilere, ölçüm faaliyetini sürdürmemesi veya belirlenen teknik ve kurallara uymamaları durumunda 39 bin 797 TL ceza kesilecek.

Ayrıca yeni getirilen düzenlemeler çerçevesinde, belgelerde tahribat yapanlar veya sahte belge düzenleyenlere karşılık 79 bin 611 TL cezai işlem uygulanacak.

EGEDES NEDİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından EGEDES (Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi), yürütülen bir proje. Bu proje, geçtiğimiz günlerde 81 il için hayata geçirildi. EGEDES, özellikle egzoz muayenesi yaptırmamış araçların tespiti hedefiyle kullanılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.