Araç sahipleri dikkat 'O uygulama yarın başlıyor'

Araç sahipleri dikkat 'O uygulama yarın başlıyor'
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor.

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm getirmek adına geliştirilen "Sigorta Aracıları Teklif Platformu", yarından itibaren uygulanmaya başlayacak. Bu platform, sürücülerin poliçelere kısa sürede ulaşmalarını sağlayarak, teklif vermeyen şirketlerin tespitini de kolaylaştıracak.

Platform, Sigorta Bilgi Merkezi nezdinde kurulmuş olup, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda faaliyet gösterecek.

trafik-sigortasi-tazminat-odemesi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-1024x683.jpg

ÜYELİKLER SİSTEME ENTEGRE EDİLDİ

Trafik ruhsatı bulunan sigorta şirketlerinin zorunlu üyeliği sayesinde sisteme entegre edilmiş durumda. Ayrıca, 17 bin sigorta acentesinin üyelik süreci isteğe bağlı tutulmuş olup, üyelik ücreti ödeme şartı getirilmiştir.

SEDDK GENELGE YAYIMLADI

SEDDK'nin yayımladığı genelgeye göre, platform üzerinden aracılık sözleşmesi bulunan acenteler, sigorta şirketleriyle organik bir şekilde işlemlerini gerçekleştirecekler. Hukuksal bağı olmayan sigorta şirketleri ile acente arasında ise sadece platformda geçerli olacak şekilde sözleşmeler yapılabilecek.

Aracılık sözleşmelerinde teminat mektubu veya kefalet sigortası gibi ek şartlar aranmayacak. Sigorta şirketleri, acentelere tek bir şirketle çalışma kısıtlaması getiremeyecek ve ayrıca, acentenin müşteri portföyüne zarar verebilecek düzenlemeler yapamayacaklar.

1556174482640.jpeg

SÜRÜCÜLER POLİÇESİNE KISA SÜREDE ULAŞMA İMKANI BULACAK

Teklif alma süreci iki faza ayrılmış durumda. İlk fazda, acenteler platform üzerinden halihazırda anlaşmalı oldukları sigorta şirketlerinden 10 dakika içinde teklif alabilecekler. Sigortalının onayıyla birlikte teklifler işleme alınacak. İlk fazda teklif alamayan acenteler, ikinci faza geçecekler. Bu fazda, acenteler platform üzerinden anlaşma yapmadıkları diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecekler ve yine 10 dakika içinde teklifler alınacak.

trafik-sigortasi-e1555861035546.jpg

ŞİRKETLERİN TESPİTİ HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPILACAK

Şirketlerin teklif vermemesi veya gün sonuna kadar poliçe düzenlememesi, poliçe düzenlemekten kaçınma olarak kabul edilecek. Platform sayesinde teklif vermeyen şirketlerin tespiti hızlı bir şekilde yapılacak.

Teklif platformunun yarından itibaren devreye alınacak olmasıyla ilgili olarak TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, platformun amacına uygun çalışması durumunda acentelerin işlerinin kolaylaşacağını belirtti. Korkut, platform üzerinden yapılan aracılık sözleşmelerine dikkat çekerek, şirketlerin acentelik vermemesi durumunda 3 ay boyunca yeniden başvuru yapılamamasının poliçeye ulaşım açısından bir sorun olabileceğini ifade etti.

Kazanılan zamanın acente ve sektöre faydalı olacağını vurgulayan Korkut, olası sorunlarla ilgili olarak SEDDK ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve sektörün gelişimi için tüm taraflarla koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.