Apple’dan şaşırtan iPhone 13 adımı

Apple’dan şaşırtan iPhone 13 adımı
Çip krizi, akıllı telefon sektörünü etkilemeye devam ediyor. Apple, iPhone 13 tedariği için hedeflerini 10 milyon adede düşürdü.

Apple’dan şaşırtan iPhone 13 adımı

ShiftDelete.Net'ten Yiğit Ali Demir'in haberine göre; pandemi süreciyle başlayan çip krizi, başta akıllı telefon ve otomobil sektörü olmak üzere birçok alanda etkisini gösterdi. Ekim ayında iPhone 13 tedariği konusunda sorun yaşayan Apple, üretim hedeflerini düşürdü.

Apple, kasım ayında iPhone 13 tedariği konusunda sıkıntı yaşamamak için iPad üretimini yüzde 50 oranında düşürdü. Çip krizinin etkilerinin azaldığını gözlemleyen şirket, tekrar üretimi hızlandırmak için çalışmalara başladı.

iPhone 13 üretim hedefi 10 milyon adede düşürüldü
Şirkete yakın olduğu belirtilen bir kaynak, Bloomberg’e konu hakkında açıklama yaptı. Apple’ın bileşen tedarikçileriyle tekrar görüştüğünü belirten kaynak, “Apple, tedarikçilerine iPhone 13’e olan talebin yavaşladığını söylüyor. Ayrıca şirket, satıcılara öngörülen siparişlerin gerçekleşmeyebileceğini açıkladı.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan çip krizi, birçok firmayı derinden etkiledi. 2016 yılından bu yana ilk kez tahmini gelirine ulaşamayan Apple, beklenen gelirin 6 milyar dolar altında seyrediyor.

Yeni genişletilmiş iade politikası ile gündeme gelen Apple, 1 Kasım ve 25 Aralık tarihleri arasındaki iade politikasını 8 Ocak tarihine kadar uzattı.

Bu yeni genişletilmiş iade politikasının iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV, Airpod, HomePod mini ve diğer Apple ürünleri için geçerli olacağı belirtildi. Ayrıca yalnızca Türkiye, ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Almanya ve diğer bazı pazarlardan alışveriş yapanlar bu politikadan yararlanabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.