Apple’dan iPhone 6 Plus kullanıcılarına kötü haber!

Apple’dan iPhone 6 Plus kullanıcılarına kötü haber!
Apple, yaptığı açıklamayla iPhone 6 Plus cihazların nostaljik (vintage) ürün kategorisine alındığını açıkladı.

iPhone 6 Plus kullanıcılarına kötü haber!

ShiftDelete.Net'ten Enes Koyuncuoğlu'nun hazırladığı habere göre; Apple, bugün yaptığı resmi açıklamayla birlikte nostaljik (vintage) ürün kategorisine iPhone 6 Plus cihazların da alınacağını duyurdu. Bu anlamda 31 Aralık 2021 tarihinden itibaren nostaljik ürün olacak iPhone 6 Plus’ın tamiratı, Apple Yetkili Servis Sağlayıcılar tarafından ya da Apple anlaşmalı servis noktalarından yapılamayacak.

iPhone 6 Plus, artık nostaljik ürün olacak

MacRumors tarafından ele geçirilen Apple içi şirket yazışmasına göre ünlü Amerikan devi, çok yakın zamanda nostaljik ürün listesini güncelleyerek iPhone 6 Plus’ı da bu kategoriye alacak. 31 Aralık 2021 tarihinde üretiminin sonlanmasının 5. yılına girecek olan cihaz, yeni yıldan itibaren artık nostaljik cihaz olarak adlandırılacak ve servis hizmeti bi süre sonra durdurulacak.

2014’ün Eylül ayında piyasaya çıkan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, müşterilerin uzun zamandır beklediği4,7 inç ve 5,5 inç ekranlara sahipti. Her iki cihaz da Apple’ın şimdiye kadar sattığı en popüler akıllı telefonlardan oldu.

iPhone 6 Plus’ın üretimi 2016’da durdurulmuş olsa da iPhone 6, en az 2018’e kadar belirli bölgelerdeki seçkin perakendeciler aracılığıyla satın alınabiliyordu. iPhone 6’nin nostaljik ürün kategorisine girmesi için en az 2 sene daha var.

Nostaljik (Vintage) ürün nedir?

Bir ürünün Apple tarafından nostaljik (vintage) kategorisine alınması için öncelikle üretiminin noktalanması ve üretimi durduktan itibaren en az 5 yıl geçmesi gerekiyor. Apple tarafından nostaljik ürün kategorisine alınan herhangi bir ürün, Apple Yetkili Servisi veya anlaşmalı tamir ve donanım partnerlerinden hizmet alamıyor.

Bu anlamda eğer nostaljik sınıfına alınmış bir Apple cihazına sahipseniz ve cihazınız bozulursa, tamir işlemini Apple ile anlaşması olmayan bir hizmet sağlayıcıya yaptırmak durumunda kalacaksınız demektir. Bu anlamda çok yakın bir zamanda iPhone 6 Plus cihazınızı Apple aracılığıyla tamir ettiremeyeceksiniz.

Apple’ın nostaljik ürün politikasındaki tek istisnai ülke ise Fransa… Fransa’da 31 Aralık 2020’den sonra satın alanan herhangi bir iPhone veya Mac, ürün nostaljik kategorisine alınsa bile 7 yıl boyunca Apple Yetkili Servislerinde tamir edilebiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.