Apple tarihi rekor kırıyor: Telefon fiyatlarının ardından hisseleri de tavan yaptı

Apple tarihi rekor kırıyor: Telefon fiyatlarının ardından hisseleri de tavan yaptı
Vision Pro'nun ardından Apple hisseleri rekora koşuyor. Şirketin hisseleri resmen tavan yaptı. İşte ayrıntılar...

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Teknoloji devi Apple, piyasaya sürdüğü teknolojik aletleriyle ününe ün, gelirine gelir kattı.

Ünlü markanın 5 Haziran günü düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC 2023) etkinliğinde tanıttığı karma gerçeklik başlığı Apple Vision Pro modelinin ardından şirketin hisseleri ciddi oranda artış gösterdi.

HİSSELERİ DUDAK UÇUKLATTI

Apple hisseleri, düzenlenen her etkinliğin ardından mutlaka bir ivmelenme alıyordu. Bu yıl da böyle oldu ancak şirketin uzun zaman sonra kütüphanesine yeni bir ürün eklemesi, bu sıçramanın boyutunu değiştirdi. Son birkaç haftadır yükselişte olan şirketin hisseleri, bugün hisse başına 187 dolardan kapattı.

YÜKSELEREK DEVAM EDECEK

Bu işlemlerin ardından Apple’ın değeri, gün içinde 3 trilyon doları gördü. Anlık olarak 2,94 trilyon dolar olan şirket, 2022’nin ilk günlerindeki seviyelerine ulaştı. Apple hisseleri, Ocak 2022’de 3 trilyon dolar değerini gördü ve bunu yapan ilk şirket oldu. Uzman yorumlarına göre şirketin ivmesi bu yıl içinde yükselerek devam edecek ve kendi rekorunu kıracak.

Yatırım uzmanları, bu yüzdeli artışın nedeni olarak Apple Vision Pro’yu gösteriyor. Şirketin uzun zaman sonra kütüphanesine yeni bir ürün eklemesi ve bu ürünün yarattığı etki, yatırımcı için güven unsuru oldu. Yatırımcı spekülasyonlarına göre şirket, karma gerçeklik dünyasını bambaşka bir boyuta taşıyacak. 3.499 dolardan satışa sunulacak olan başlık 2024’te satışa sunulacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.