Antalya'da yaşı küçük olan sürücüye ceza kesildi

Antalya'da yaşı küçük olan sürücüye ceza kesildi
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde trafik ekipleri, 15 yaşındaki bir motosiklet sürücüsüne çeşitli ihlallerden dolayı toplamda 37 bin TL ceza uyguladı.

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik denetimlerine devam ediyor. Cumhuriyet Mahallesi Hastane Caddesi'nde yaşları küçük olan bir motosiklet sürücüsünün açık egzozla çevreyi rahatsız ettiği yönünde bir ihbar aldıktan sonra harekete geçen trafik ekipleri, 07 AHD 799 plakalı motosikleti kullanan 15 yaşındaki B.D.'ye dur ihtarında bulundu.

Ancak sürücü, polislerin dur ihtarına uymayarak kısa bir kovalamaca yaşattı. Ekipler tarafından kısa sürede durdurulan motosikletin sürücüsü B.D.'ye, araç kullanma ehliyetine sahip olmadığı halde araç kullanmak, kask takmamak ve açık egzoz kullanarak çevreyi rahatsız etmek gibi farklı ihlallerden toplamda 37 bin TL ceza uygulandı. Motosiklet ise trafikten men edilerek çekici yardımıyla otoparka götürüldü.

Trafik ekipleri, B.D.'ye yönelik bu cezai işlemin asıl amacının ceza yazmak değil, trafik güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek, trafikte güvenliği tehlikeye atan sürücülere karşı işlemlerin devam edeceğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.