Ankara’da kiracı terörü 'Ev sahibinin evini ateşe verdi'

Ankara’da kiracı terörü 'Ev sahibinin evini ateşe verdi'
Kirayı ödemedi diye mahkemeye verilen ve tahliyesi istenen kiracı, oturduğu evi ateşe verip yakarak kaçtı.

Ankara’nın Mamak ilçesinde 3 katlı binanın en üst katındaki evde 2 yıldır kirada oturan Şükrü K. kirayı ödeyemedi. Bunun üzerine ev sahibi 53 yaşındaki Hasan Kayan kiracısı Şükrü K.’yi mahkemeye verdi. Mahkeme ise kiracının 1,5 yılda kirasını 2 defa ödediğini tespit ederek evi tahliye etmesi yönünde karar verdi.

660bd6bc3232408a0d84102f.webp

Evden tahliyesi istenen Şükrü K., öne sürülen bilgilere göre dün akşam saatlerinde, kendi eşyaları bulunan evi ateşe vererek kayıplara karıştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Ev sahibinin evi yanıp kül olarak kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri ise kaçan kiracı Şükrü K.’yi yakalayabilmek için çalışmaları başlattı.

‘EVİ YAKARIM’ DİYE TEHDİT ETMİŞ

Ev sahibi Hasan Kayan'ın oğlu 32 yaşındaki Ahmet Kayan, kirasını ödemeyen Şükrü K’nin geçinemediğini söylediğini iletti. Öte yandan Kayan, kiracının 'Dava açarsanız evi yakarım, zarar veririm' tehdidinde bulunduğunu aktardı.

Kayan, “6-7 ay önce dava açılmıştı, şu an bitti kazandık. Evi tahliye süreci başlamıştı. En son polis zoruyla çıkarılması raddesine gelmişti. O raddede de komşulara evi yakacağını yine kendisi de söylemiş.” ifadelerini kullandı.

660bd6bc3232408a0d84102b.webp

'KİRACI TERÖRÜ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Ev sahibinin avukatı Emre Burak Onat ise 2 yıl süreyle kira bedelinin aksatıldığını söyledi. Bunun üzerine hukuki süreç başlatıldığını, mahkemenin tahliye kararı verdiğini ancak sonrasında kiracının evi yaktığını öğrendiklerini söyledi.

Onat, “Süreçte müvekkilimize, 'Bu evi yakarım, çıkartamazsınız beni' diye mesaj atmıştı. Bu mesajları nedeniyle savcılığa da şikayette bulunmuştuk. Evi yaktıktan sonra da müvekkilimiz, hakaret mesajları ve canına yönelik tehdit mesajları almaya devam ediyor. Tam bir kiracı terörü ile karşı karşıyayız. Müvekkilimizin can güvenliğinden endişe ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.