Anka-3 ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Anka-3 ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi
TUSAŞ'ın geliştirdiği Anka-3 insansız savaş uçağı, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

TÜRK Havacılık ve Uzay Sanayii' tarafından geliştirilen Anka-3 insansız savaş uçağına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uçağımız, sahip olduğu gelişmiş teknolojilerle, tasarımıyla ve özellikleriyle ülkemizin savunmasına çok güçlü bir katkı sağlayacaktır" dedi.

anka32.jpg


Anka-3 insansız savaş uçağı, bugün erken saatlerde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Tasarım, yapısal ve alt sistem iyileştirmelerinin ardından gökyüzüne kavuşanAnka-3, düşük radar görünürlüğü, yüksek hız ve yüksek taşıma kapasitesi gibi birçok avantaja sahip olmasıyla dikkat çekti.

anka33.jpg


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada "TUSAŞ'ın geliştirdiği insansız savaş uçağımız Anka 3 bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmiştir. İnşallah uçağımız sahip olduğu gelişmiş teknolojilerle, tasarımıyla ve özellikleriyle ülkemizin savunmasına çok güçlü bir katkı sağlayacaktır" dedi.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil de yaptığı açıklamada "Anka 3g ökyüzüyle buluştu. 1 saat 10 dakika havada kalan Anka 3 test boyunca 8 bin fit irtifaya çıkarak ilk uçuş testini başarıyla bitirdi. Bu süreçte yolumuzu açan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunar, emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.