Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Amacınız nedir?

"Men Bende-i Kur'anem Eger Can Darem

Men Hâk-i Reh-i Muhammed Muhtarem

Eger Nakl Kuned Cüz İn Kez Ez Güftarem

Bizarem Ez U Vez An Suhen Biz Arem"

 

"Ben Yaşadıkça Kur'an'ın Bendesiyim

Ben, Hz. Muhammed Mustafa'nın Yolunun Tozuyum

Biri Benden Bundan Başkasını Naklederse

Ondan da Şikayetçiyim, O Sözden de Şikayetçiyim"

...

Buyuran 746. Vuslat Yıldönümünü (Şeb-i Arus) içinde bulunduğumuz zaman içinde özellikle sosyal medya üzerinden çokça sözlerini paylaştığımız Hz. Mevlânâ Muhammed Celâleddinî Rûmî'yi rahmet ve saygıyla anarken, futbol adına yaşadığımız anlamsız günlerin sahipleri üzerine Hz. Pir'in "Niyeti kötü olan insandan değil, Niyetinin kötü olduğunu gizleyen insandan kork" sözünü hatırlatarak yazıma başlamak istiyorum.

Futbolseverler olarak rengine, armasına âşık olduğumuz kulüplerin maddi çıkmazlarında "batık" ilan edilmeleri gerçeği, sadece biz futbolseverlerin suratına çalınmış olmalı ki! Tarihler 21 Kasım'ı gösterdiğinde TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir "Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu"nda;

"Gelirlerin 3-5 katını harcama lüksümüz yok. Federasyon olarak denk bütçeye çok önem veriyoruz. Kulüp lisans yönetmeliğini yeniledik ve harcama limiti getirdik. Herkesin ayağını yorganına göre uzatmasını istiyoruz. Ocak ayından itibaren can yakacak kararlar almak zorunda kalacağız. Puan silme, para cezaları, küme düşürme cezaları uygulanacak." dedi.

Aynı TFF üzerinden çok zaman geçmeden bu sefer aldığı kararla "Kulüplerin Takım Harcama Limitlerinin Hesaplanması" başlıklı EK-XII'sinin E bölümünde değişiklik yapılarak 2019-2020 sezonu için kabul edilebilir sapma tutarının %30'dan %40'a yükseltilmesine" karar verdi.

Kendi içinde çelişen TFF'nin neden ve hangi amaçla böyle bir karar aldığı açıkçası merak ediliyor.

Amacınız nedir? Gerçekten kulüplerin gelecekleri adına nefes almalarını sağlamak mı? Yoksa zaten batmışlar daha da nefes aldırmaz hale getirip, yabancı sermayeye satış hızını mı artırmak?

Kulüplerin maddi durumlarıyla ilgili böyle çelişkili kararlar alan, yaptırımlar uygulayan TFF'nin gündeme son düşen bombası ise TFF başkanı Sayın Nihat Özdemir'in Fenerbahçe başkanı ve bir yöneticisiyle beraberlerinde MHK başkanının olduğu grupla özel bürosunda görüşmeleriydi.

Süper Lig'de hemen hemen her takımın puanları birbirine yakın ve mücadele doludizgin devam ederken özellikle Fenerbahçe'nin bu hafta lig lideri Sivasspor ve ardından da lig ikincisi Beşiktaş ile oynayacağı maç öncesinde böyle bir gizli toplantının (bu görüşme bilgisi üzerine herhangi bir taraftan yalanlama gelmedi) gerçek amacı nedir, bilmek istiyoruz.

Bu toplantıya katılanlar herhalde oturup "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in doğal gazın yüzde 59 daha ucuz açıklaması" üzerine konuşmamışlardır.

Kulüplerin (Fenerbahçe Kulübü'nün) hakemler veya mali gelecekleriyle ilgili bir görüşme mi yaptılar, eğer böyle bir konu var ise neden TFF Başkanı'nı, TFF binasında kendi makamında ziyaret etmediler, bu toplantıda MHK Başkanı'nın ne işi var?

Biz bu soruları sorarken haftanın hakemleri açıklandı.

Demir Grup Sivasspor-Fenerbahçe maçına Ali Palabıyık

Beşiktaş-Malatyaspor maçına ise Yaşar Kemal Uğurlu atandı.

Bu hafta futbolseverler olarak özellikle bu iki maçı takip etsinler ve tarafsız gözle hakemlerin kararlarını incelesinler.

Dileriz ki! Biz yanılırız.

Dileriz ki! Futbol ve Fair Play kazanır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları