Altın fiyatlarında ortalık karışacak

Altın fiyatlarında ortalık karışacak
Altının ons fiyatı son dönemde uluslararası piyasalarda artış gösterirken, Türk lirası bazında altın fiyatları da yükseliş eğilimini sürdürüyor. Uzmanlar tarih vererek altın fiyatları ile ilgili uyarıda bulundu.

Seçim sonrasında altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte, altına olan talep artış göstermiştir. Yatırımcılar, güvenli liman olarak kabul edilen altına olan ilgilerini her geçen gün artırmaktadır. Bununla birlikte, dolar kurunun yeni rekorlar kırması altının değer kazanmasına destek olmaktadır. Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başlamış ve bugün de artış eğilimini sürdürmektedir.

ALTIN GÜVENLİ LİMAN OLARAK GÖRÜLÜYOR

Altın, küresel ekonomik belirsizliklerin ve finansal piyasalardaki dalgalanmaların etkisiyle yatırımcılar arasında güvenli liman olarak görülmektedir. Özellikle doların değer kaybı ve ekonomik belirsizliklerin arttığı dönemlerde altına olan talep daha da yükselmektedir. Altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, ons altındaki düşüşün küresel piyasalardaki gelişmelere bağlı olduğunu belirtiyor. İslam Memiş, altını olanları ilgilendiren bir uyarıda bulunarak, altın fiyatları için kritik bir tarihi paylaştı. Memiş, "Ons altında bir düşüş yaşandı. Küresel piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak 1.930 dolar seviyesine kadar geriledi. Ancak 1.960 dolar seviyesine kadar yeniden bir yükseliş görülebilir. Bu durum, gram altın/TL fiyatının seçimlerden önce 1.392 lira seviyesinde olduğunu hatırlatıyor.

“YAZ AYLARINDA ALTIN BİN 500 TL ÜZERİNE ÇIKABİLİR”

Şu anda Kapalıçarşı piyasasında ise 1.354 lira seviyesinde işlem görüyor. Gram altında da sert bir geri çekilme yaşandı. Ancak orta ve uzun vadede, hem döviz tarafında hem de altın fiyatlarında yükselişlerin devam etme olasılığı oldukça yüksek. Küresel piyasalardaki gelişmeler ve içsel problemler nedeniyle, yaz aylarında altın fiyatlarının 1.500 lira seviyesi üzerinde ataklar gerçekleştirebileceğini söyleyebilirim" şeklinde açıklamalarda bulundu.

GRAM ALTIN İÇİN YENİ TAHMİNLER

Kuyumcu esnafları, altın için yeni bir dönemin başladığını ifade ederek, "Altın için yoğun bir talep dönemi yaşıyoruz. Müşterilerimiz daha çok yatırımlık altın talep ediyorlar ve altın satışı yapanların sayısı azaldı. Altın piyasasında yeni bir dönem başlıyor. Pandeminin başında altına büyük bir ilgi olmuş ve daha sonra fiyatlar durgunlaşmıştı. Yani, 2 yıllık bir baskılanma döneminden bahsediyorum. İlerleyen aylarda, bu süreçte göremediğimiz yükselişlerin telafi edileceğini göreceğiz.

ALTIN ALACAKLAR HIZLI DAVRANSIN

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte altına olan talebin artacağını belirten Mirağa, yatırım faktörünün de eklenmesiyle altının yeniden değer kazanacağını ifade etti. Ancak altın almak isteyenlerin hızlı davranmaları gerektiğini belirtti. Dolar kuru yükseliyor ve gelecekteki seyrini tahmin edemiyoruz.

GRAM ALTIN YIL BİTMEDEN 2 BİN TL’Yİ AŞABİLİR

Ons altın da yükseliyor ve gram altın da bu iki faktörden etkilenerek fiyatlanıyor. Eğer dolar kuru bahsedildiği gibi 25-26 TL seviyelerine giderse, gram altın için tahminlerimizin ötesinde bir yükseliş olabilir. Bu durumda, ons altında destek gelirse gram altının fiyatı bu yıl bitmeden 2 bin TL'yi aşabilir.

KADEME KADEME YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Kuyumcu esnafı ise yaptığı değerlendirmede altın piyasasının yatırımcısına kazandırmaya hazırlandığını belirtiyor. 2023 yılında en çok kazandıran yatırım aracının altın olabileceğine işaretler geldiğini söylüyor. Yılsonuna kadar gram altının sürekli bir yükseliş trendinde olacağını ifade ediyor. Altın yatırımı yapmış olanlar kazançlarını artırabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.