Altın fiyatları için bugün kritik gün! Herkes o saate kilitlendi

Altın fiyatları için bugün kritik gün! Herkes o saate kilitlendi
Altın fiyatları için bugün kritik gün. Tüm Dünya Temmuz ayı ABD tarım dışı istihdam raporuna odaklandı. İslam Memiş, piyasaların merak ettiği altının fiyatı düşecek mi yükselecek mi? sorusuna cevap verdi.

Canan İSPİR/ KAMU SON HABER

Altın ve dolardaki dalgalanmaları yakından takip eden piyasalar bugüne kilitlendi. Altının fiyatı düşecek mi yoksa yükselecek mi? sorularını merak eden yatırımcılar için iki yeni tahmin geldi. Kanadalı yatırım bankası TD Securities, altının yılın sonuna kadar rekor seviyelere ulaşacağını söylerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise, birkaç hafta içerisinde tepki yükselişleri ile altının ons fiyatının 2000 dolar seviyelerine kadar yükselebileceğini belirtti.

ALTIN FİYATLARI İÇİN KRİTİK SAAT

Altındaki dalgalanmalar devam ederken uzmanlar da yılsonu tahminlerinde bulunuyor. Yatırımcılar altın fiyatları ile ilgili bugün 15.30'da açıklanacak Temmuz ayı ABD tarım dışı istihdam raporuna kitlendi. Ekonominin Temmuz ayında 184 bin istihdam yarattığı ve işsizlik oranının tarihi düşük seviye olan yüzde 3,6’da kaldığı tahmin edilirken, ortalama saatlik kazançların da düşebileceği ihtimalinin olduğu belirtiliyor.

REKOR SEVİYEYE ULAŞACAK

Temmuz ayı ABD tarım dışı istihdam raporunun açıklanmasının ardından olacaklar konusunda tahminde bulunan Kanadalı yatırım bankası TD Securities, altının yılın sonuna kadar rekor seviyelere ulaşacağını belirtti. Bankanın Emtia Stratejisi Başkanı Bart Melek, altının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan ons başına 2.100 dolara ulaşacağını söyledi.

KISA VADELİ DÜŞÜŞLER KALICI OLMAYACAK

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise, ons altın fiyatında Ağustos ayında beklenen düşüşün gerçekleştiğini vurguladı. Ons altını önemsediğini belirten uzman isim birkaç hafta içerisinde tepki yükselişleri ile altının ons fiyatının 2000 dolar seviyelerine kadar yükselebileceğinin açıkladı.

Gram altında yaşanan kısa vadeli düşüşlerin kalıcı olmayacağını söyleyen İslam Memiş, 1680-1730 TL seviyelerine dikkat çekti. “Yılsonunda ise 1800 ve üzerindeki rakamları beklemeye devam ediyorum” şeklinde değerlendirme yapan piyasa uzmanı, “Yatırımcısı 1700 TL altındaki rakamları kısa vade için alım fırsatı olarak değerlendirebilir diye tahmin ediyorum” dedi. Ons altının gram altına hızlıca destek verebileceğini de belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.