Alper Gezeravcı'nın uzaya giderken yanına aldıkları ortaya çıktı 'Uzay menüsünde bakın neler var'

Alper Gezeravcı'nın uzaya giderken yanına aldıkları ortaya çıktı 'Uzay menüsünde bakın neler var'
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya giderken yanına aldığı özel eşyaları ortaya çıktı. Öte yandan 15 günlük süre boyunca yiyecekleri yemekler de belli oldu.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, SpaceX'e ait uzay aracıyla ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. Türk uzay yolcusu, Silifkeli ve Yörük kökenli olmasıyla dikkat çekiyor. Alper Gezeravcı, uzaya giderken yanına aldığı özel eşyaları ortaya çıktı. Uzaya gitmeden önce yaptığı açıklamada "Silifkeliyim, Yörük kültürüne ait semboller, küçük yeğenimin ve ailemin fotoğrafları, hava kuvvetlerindeki filomun peçi ve Türk bayrağımız" dedi.

UZAY MENÜSÜ BELLİ OLDU

Uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın yanında taşıdığı bu özel eşyalarla, Türk kültürünü ve kimliğini uzayın derinliklerine taşıyarak tarihi bir anı oluşturdu. Bu heyecan verici uzay yolculuğu sırasında, astronot ekibinin 15 günlük süre boyunca yiyecekleri yemek de merak edilmeye başlanmıştı. Uzay menüsünde, kuru yiyeceklerden başlayarak 200'e yakın farklı yemek ve içecek bulunuyor. Uzayda geçirecekleri süre boyunca et haşlaması, pilav, buğulama gibi çeşitli yemekler var.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olan Alper Gezeravcı, 1979 yılında Mersin'in Silifke ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Hava Harp Okulu'nda Elektronik Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamlayan Gezeravcı, aynı zamanda Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans derecesini aldı.

Savaş pilotu olarak Türk Hava Kuvvetleri'nde 15 yıl boyunca çeşitli uçaklarda, F-16 dahil olmak üzere, görev yaptı. Türk Hava Yolları'nda ise yedi yıl boyunca kaptan pilot olarak görev aldı. Gezeravcı, son olarak Adana'daki 10'uncu Üs Komuta Birimi'nde Standardizasyon Filosu Akademik Kanat Komutanı olarak atanmıştır.

Alper Gezeravcı, uzay yolculuğu öncesindeki kariyerinde elde ettiği tecrübelerle Türk havacılık ve uzay sektörüne katkı sağlamış bir isim olarak öne çıkıyor. Uzay macerası, Türk bilim ve teknoloji camiasında bir kilometre taşı olacak nitelikte.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.