Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Çelen

Durmuş Çelen

EKOPOLİTİK

Algoritmik Stratejik Analitik Siyasi Analiz; "ASA"

Yeni Türkiye "Algoritmik Stratejik Analitik" sistemi İle Yeni Dünya Düzeni''nde yeni stratejisiyle yerini alacaktır;

2023 Seçimleri Devletin "Yeni Dünya Düzeni"nde bütünlüğünü koruyarak yeniden şekillenmesinin ilk adımı mı olacak?

NE DERSİNİZ...!

Devlet Ebed Müddettir...! Milletin partileri seçim yeterliliği olan partiler AKP gibi, CHP gibi, İYİ Parti gibi, MHP gibi, DP gibi, Saadet Partisi v.b. gibi partiler Milletin Partileridir.

Devletin Partisi doktrininde milletin meclisi yani Türkiye''de TBMM''dir yani 600 Milletvekili özlük haklarını aldığı andan itibaren Devletin Partisidir. Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler doktrinininde tarifi budur

Devlet kadim devlettir ve devlette her tür yetişmiş insan vardır ve Milletvekilleri de dönemlerinde devleti tanırlar ve adeta yetiştirilirler.

Hani eskiden derlerdi ya devletin kırmızı kitabını okumayan vekili devlet tanımaz, devleti tanıyamaz deyimi vardı ya rengi değişmiş de olsa muhakkak yine yeni bir kitabı vardır eminiz emin olunuz.

Buraya kadar ne demek istedik;

Gelelim Devletin Partisi 600 Milletvekiline;

Kritik günlerde veya referanduma gidilmesi durumunda 360''ı bulabilecek yapıya sahip mi?

Veya 2023 seçimleri bu yapıyı sağlamaya yönelik mi?

Biraz da bunu irdeleyelim mi birlikte ne dersiniz.

Gelelim bizim "ASA" doktrinimimize;

Ne demiştik veya "ASA" neydi

"ASA" "Algoritmik Stratejik Analitik" Düşünce Sitemi;

"ALGORİTMA"

"Quantum Policy"de; Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol. Matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir. Aslında Algoritmik sıralamadır.

"STRATEJİ"

Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yolların ve uygulanan yöntemlerin tümü. Gördüğünüz gibi Algoritmaya uygun amaca yönelik sıralanan yolların sonuca yönelik en iyi analizi sonucunda strateji geliştirmek aslına uygun strateji tespitidir.

"ANALİTİK"

Mantıksal analiz, veri veya istatistiğin sistematik hesaplamalı analizidir. Verilerdeki anlamlı kalıpların keşfi, yorumlanması ve iletişimi için kullanılır. Ayrıca, etkili karar vermeye yönelik veri modellerinin uygulanmasını da gerektirir. Kayıtlı bilgilerle zengin alanlarda değerli olabilir. Aslında stratejiden önce analitik düşünce ile birlikte strateji geliştirilir ve en uygun strateji tespit edilir.

Gelelim "ASA" ne işlev görüyor;

Algoritmik Stratejik Analitik Siyaset Çözümlememiz olan "ASA"; Devletin uluslararası ve ulusal denge politikasında, olası yenilenmede veya devletin süreklilik arz eden hususlarındaki önem arz eden sıralama o sıralamanın analitik incelenmesi ve ona göre stratejideki geliştirilmesi.

Demek oluyor ki strateji bir değil kaç sıralama varsa o kadar analitik çözümleme ve ona göre strateji geliştirme bu bazen beş yıllık dönemsel olabilir bazen on yıllık bazen daha uzun vade için planlanlanabilir. Bunu en iyi uygulayan iki ülke var İngiltere ve ABD inanın Türkiye de 1923''den bu yana bu stratejiyi biliyor ve uygulama gayretindeydi kesintiye uğramadı mı uğradı muhakkak ancak son zamanlarda "Yeni Dünya Düzeni" stratejisini gören Türkiye o düşünceyi yok saymadan ancak mota mot teslim olmadan ulusal bütünlüğünü koruyarak yeni bir "ASA" yöntemi ile strateji geliştirmektedir.

Bizce 2023 seçimi lalettayin bir seçim değil "ASA"nın uygulanması, aslında alt yapısı için adeta ilk adımıdır.

Peki "ASA"yı uygulayacak Big Data var mı elimiz de, olmaz mı kadim Türk devletinin geçmiş Türk Siyasi Tarihi düşünce sistemi mevcut, uluslararası tecrübeler, doktrinler, toplumsal hareketlerin sosyo politik statikleri mevcut. Devlet yönetiyoruz hanımlar beyler Patagonya''yı değil kaldı ki Patagonya Güney Amerika''da Şili ve Arjantin''in güneyindeki bölgedir.

Türkiye demokrasi kültürü ile anayasa ile yönetilen kadim bir devlettir ve Medeniyetlerin kök kaynağıdır.

Bu devleti acemilik ve şımarık karmaşık plansız tamamen güdümlü zihniyetler yönetemez.

Öyle olur, böyle olur uluslararası ve ulusal dalgalanmalar olur sonuçta yeni dengeyi bulur ve tarihte yerini korumasını ve devamlılığını sağlar bu hep böyle gelmiştir ve ebed müddet devam edecektir eminiz, emin olunuz.

GELELİM "ASA''NIN" 2023 SONRASI STRATEJİSİNE;

Kanaatimiz odur ki Türkiye aktör ülke olma stratejisini Afrika''da, Asya''da devam ettirecektir. En doğudaki kendi özünü koruyan Batılı, en batıdaki kendi özü ile medeniyeti içselleştirmiş Batılı bir çizgide.

"Yeni Dünya Düzeni"ni yok saymadan mota mot teslim olmadan stratejik "ASA" sistemi ile yoluna devam edecektir. Eminim, emin olunuz.

2023 "ASA" sistemi bunu sağlamanın ilk adımı olacaktır bunun için Devletin Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi''nin meclis çoğunluğunun "ASA"yı algılayan veya hangi görüşte olursa olsun kritik anlarda ve süreklilikte bu sitemi uygulayabilecek kabiliyette vekillerin seçilmesinin geçmişe yönelik son seçimi kanatimizce üç yıl içinde de ilk seçimi olacaktır. Tabii ki bu sırada devlet bürokrasisi dijital çağı ıskalamadan "ASA" sistemini taşıyabilecek ve kadimleştirecek stratejide gelişimini sağlayacaktır kesinlikle eminiz, emin olunuz.

Akademik bir makale formatında yazmadık herkes okusun anlasın diye yazma kabiliyetimiz çok şükür ki mevcuttur.

Evet şu an siyasette anlaşılamayacak listeler, anlaşılamayacak stratejiler geliştiriliyor bunu görüyor ve stratejisini anlayabiliyoruz en azından hiç bir şeyin tesadüf olmadığını çok iyi irdeleyebiliyoruz.

Bazı stratejiler 2023 stratejilerinin alt yapısıdır bir kere şunu iyi biliniz ki bu dönem tesadüflere bırakılacak çağı ıskalamaya yönelik bir dönem asla değildir bilakis çağı yakalayan Türkiye''nin yeni sistemde yerini alması ve sistemi oturtturmanın ilk adımları olacaktır.

Belki gelecekte bazı transferler olabilir, olacaktır sizlere etik gelmeyebilir, olabilir ancak bazen bu yöntemler kansız ve darbesiz yeni sistemin geliştirilmesi ve uygulanabilir olması adına yeni stratejiyi oluşturmaya yönelik topyekûn bir örtülü strateji olabilir.

Ve şu an ki mevcut liderlerin de son dönemi yeni lider aktörler yetişiyor, yetişmekte ve yepyeni bir yapı yepyeni liderleri ile yerini alacaktır. Yöntemi de bizim deyimimizle "ASA" olacaktır. Eminiz, emin olunuz.

Hani kızıyoruz ya CHP veya İYİ Parti niçin istemediğimiz bazı milletvekili adaylarını listelerine aldılar. Çok açık devletin partisi yüce meclisde Türkiye''nin bekası için stratejik öneme sahip sevsek de sevmesek de bazı adayların seçilmesi muhakkaktır bunlar her dönemde olmuştur olacaktır. Mühim olan bu tarz siyasilerin esası bozmayacak nitelikte ve sayıda olmasıdır bu dönem geleceğimiz yönetişim stratejisinin alt yapısı olacaktır.

Belki de görülecek ki bazı vekiller yakın gelecekte referanduma götürecek çoğunluğu böylesine bize ilginç gelen örtülü strateji ile sağlayacaktır kim bilebilir ki?

Bugün bizim eleştirdiğimiz dağınık ve bir sistemi olmayan spontan gelişigüzel görünen söylev ve yapılanmalar bizce gelecek stratejisinin alt yapı algoritmalarıdır, analizleri muhakkak yapılanmakta, sıralama stratejileri belirlenmektedir.

Her hareketin ve her adımın muhakkak ki gelecek stratejisine katkısı bu sıralama içerisinde bazen seleksiyona uğrayarak bazen de topyekûn olarak yeni stratejinin gelişmesinde ve oluşmasında önemli katkıları olacaktır, eminiz, emin olunuz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları