ALES sonuçları açıklandı

ALES sonuçları açıklandı
ÖSYM duyurdu, ALES sonuçları açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/1) sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2024-ALES/1) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilirler.

ekran-goruntusu-2024-05-08-154247.png

ALES NEDİR?

ALES veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarına lisansüstü düzeyde öğrenci alımları ile öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirmen ve eğitim-öğretim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınav türüdür.

Yılda üç kez olmak üzere, Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yurt dışında lisansüstü eğitim görmek üzere gönderilecek adayların seçiminde belirleyici bir rol oynar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.