Alan dışı adayı tarif eden akademik kadro ilanına tepki

Alan dışı adayı tarif eden akademik kadro ilanına tepki
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, farklı alanlarda olmak üzere öğretim üyesi alacağını duyurdu. Uzmanlar Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Türkçe Eğitimi Bölümü’nün müfredatlarının farklı olması nedeniyle ilanın yeniden değerlendirilmesi veya değiştirilmesi gerektiğini savundu.

Nilgün Didar TÜT/ KAMU SON HABER

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Resmi Gazete’de Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Kriterleri Yönergesi’nin ilgili maddeleri uyarınca öğretim üyesi alınacağını duyurdu. Söz konusu kadroların "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin 3’üncü maddesinin 3 fıkrasında yer alan "İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez." hükmüne uygunluğu yönünden bakıldığında uzmanlar, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Dili Anabilim Dalı doktor öğretim üyesi kadro şartının ilgili mevzuata uygun olmadığını değerlendirdi.

3 ÖZEL ŞART ARANIYOR

İlan şartlarında ilgili kadroya başvuracak adayların, Yeni Türk Dili veya Türkçe Eğitimi alanında doktora derecesine sahip olma şartı aranıyor. Bu şartlara ek olarak ilan özel şartlarında ise Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı alanına ilişkin sadece belirli bir adayı tanımlayan üç özel şart arandığı açıklandı.

YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ

Yeni Türk Dili ile Türkçe Eğitimi birbirinden farklı uzmanlık alanlarını kapsamaktadır bu nedenle Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinin eğitim-öğretim müfredatları ile Türkçe Eğitimi Bölümlerinin müfredatları farklılık gösteriyor. Uzmanlar bu farklılıklardan dolayı Resmi Gazete’de yayımlanan ilanın Yeni Türk Dili uzmanlık alanına göre yeniden değerlendirilmesi veya değiştirilmesi gerektiğini savundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.