Akşener'den bayram ikramiyesi talebi

Akşener'den bayram ikramiyesi talebi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, asgari ücret üzerinden hükümete seslendi.

Akşener'den bayram ikramiyesi talebi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Meral Akşener, şubat ayında enflasyonun düşeceğinin söylendiğini; ancak bunun gerçekleşmediğini belirterek mart ayında, son 20 yılın zirvesini görerek yıllık enflasyonun yüzde 61,14'e çıktığını söyledi.

"KİMSE SABRETMEK ZORUNDA BIRAKILMAYACAK"

Akşener, Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Er ya da geç, o sandık milletimizin önüne gelecek. Ve sandık geldiğinde, milletimiz 'İYİ Parti' diyecek. Ve İYİ Parti iktidarında, kimse sabretmek zorunda bırakılmayacak. Hesabını kitabını yaptık. Biz geleceğiz ve enflasyon canavarını da, faiz belasını da, en geç 12 ay içerisinde çözeceğiz. Hiç merak etmeyin. Büyükşehirlerde kiralar uçtu, gitti. Orta ve alt gelir seviyelerinde, 2 bin liradan aşağı kira kalmadı. Mahkemeler, kiracı ve mal sahibi davalarından geçilmiyor. Öğrenciler, memurlar, işçiler, barınacak ev bulamıyorlar. Kiraların artışı, ev sahiplerini, kiracılarını evlerinden çıkartmaya itiyor. İnsanlarımız, panik içinde, barınma sorunlarını çözmeye çalışıyorlar. Şimdi biz böyle söyleyince, 'Konut satışları rekor yaptı.' diye zırvalayacak troller olacak. Evet, konut satışı devam ediyor. Ama nasıl devam ediyor? Vatandaşlık garantili, konut satışlarıyla devam ediyor. Müteahhit zengin etme garantili, projelerle devam ediyor. Milletimiz için, bırakın ev satın almak, artık kiralamak bile, neredeyse imkansız bir hale geliyor."

3 BİN 700 LİRA

Emeklilere verilen bayram ikramiyesiyle ilgili bir çalışma yaptıklarını belirten Akşener, "Emekliye ilk bayram ikramiyesi verildiği 2018 yılının Nisan ayında dolar 4 lira idi ve her ikramiye 250 dolar ediyordu. Şimdi emeklilere bayram ikramiyesinin 3 bin 700 lira, TÜFE'ye göre baktığımızda ise 2 bin 860 lira olarak verilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.