Akşener: Erdoğan krizini Türkiye daha fazla taşıyamaz

Akşener: Erdoğan krizini Türkiye daha fazla taşıyamaz
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İYİ Parti kalkınma projesinde canlı konuştu: "Erdoğan krizini Türkiye daha fazla taşıyamaz"İşte ayrıntılar...

Akşener: Erdoğan krizini Türkiye daha fazla taşıyamaz

Meral Akşener'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-Eşini, dostunu ve o 5 müteahhiti ihya ederek milletimizi yokluğa mahkum etmekte. Malesef bugün ülkemiz dünyada en yüksek enflasyona sahip 5. ülke.

-Hazine ve Maliye Bakanı yurt dışında yaptığı toplantılara MB yetkililerini davet etmiyor. Uygulanan akıl dışı politikalarla istihdam sağlanamaz oldu.

Milleti açlığa mahkum ettiler

-Asgari ücret daha ilk ayda açlık sınırının altında kaldı. Milleti açlığa mahkum ettiler. 

-Ülkemizdeki büyüme yüzde 1'in altına indi.

-Yani Erdoğan ve ekibi daha elektriğin icat edilmediği o dönemde (alkış yağdı) Yani eski o karanlık dönemin başındakiler bile ülkeyi çok daha iyi yönettiler.

-Kamu banlarının kendileri tehdit haline geldi. Kredi genişlemesiyle hem borçlandık hem de büyüyemedik. 2001 krizinden çok daha büyük bir kriz var.

-Yatırım iklimi kötüleşti. Çoğu şaibeli özelleştirmeler gerçekleştirildi. Sayın Erdoğan bir kez daha en çok kınadığı şeyin en büyük katılımcısı oldu.

20 Aralık gecesi olanlardan sonra...

-Bu kriz tarihe 'Erdoğan krizi' olarak geçecek. Erdoğan krizini Türkiye daha fazla taşıyamaz.

-Türkiye'nin hafızasından 'açlığı' silmeye çalıştığımız bu yolda sizlere verdiğiniz öneriler için çok teşekkür ediyorum.

-Yok olan 128 milyar dolardan, 20 Aralık gecesi olanlardan sonra nasıl doğrulacağımızı konuşacağız. Kredi piyasalarını nasıl yeniden düzenleyebileceğimizi, kur korumalı mevduat hesabından nasıl çıkabileceğimizi konuşacağız ve sizlerle paylaşacağız. 

-Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmeden önce kur şokları karşısında iyice kırılan devlet dengesini konuşacağız. Oluşan riskleri konuşacağız. Çarpık ve adaletsiz vergi sistemini ve artırılan vergi rakamlarının nasıl önüne geçebileceğimizi konuşacağız.

-Çarpık vergi sisteminde nasıl eşitliği sağlayabileceğimizi konuşacağız.

-Büyük yatırım projeleri için nasıl mali alan yaratacağımızı konuşacağız. Orta sınıfı yeniden oluşturup güçlendireceğiz. Oluşturacağımız sosyal destek mekanizmasını tartışacağız.

-Köylerin yükünü nasıl azaltıp, tarıma destek için yapacaklarımızı konuşacağız.

-Unutmayın ki İYİ Parti'nin önceliğinde adalet, demokrasi var. Vizyonun güçlü, zengin bir Türkiye var. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.