AKP’li Kurtulmuş’tan zam asgari ücrete zam açıklaması

AKP’li Kurtulmuş’tan zam asgari ücrete zam açıklaması
AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "İşçi ve memur emeklileri de dahil olmak üzere emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım gücünü daha yukarıya çıkarmak için yüzde 40'lara varan bir dokunuş olacak" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir. Bunlar çalışılıyor" dedi. Kurtulmuş, Habertürk TV''de canlı yayınlanan programda gündeme dair soruları yanıtladı.,

"YÜZDE 40''LARA VARAN DOKUNUŞ OLACAK"

Numan Kurtulmuş, hane halkının alım gücünün desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Daha çok tarım alanında üretim yapmalıyız. Düşük gelirli ailelere devletin destek vermesini temin etmemiz lazım. Temmuz ayıyla birlikte işçi emeklileri de dahil olmak üzere emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım gücünü daha yukarıya çıkarmak için yüzde 40''lara varan bir dokunuş olacak. Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir. Bunlar çalışılıyor.

Asgari ücretle ilgili Bakanlığın önünde farklı seçenekler var, bunlardan birine karar verilir ve uygulanır. Söylediğimiz memur-işçi emeklileriyle ilgili düzenleme hakkındadır."

Kurtulmuş, Türkiye''nin 2013''ten bu yana bir tercihte bulunduğunun ve ekonomide yeni bir yönelişe girdiğinin altını çizerek, bunun üreten, istihdamı artıran, yatırımı teşvik eden, ihracatı artıran bir Türkiye modeli olduğunu söyledi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.