AKP gündemine aldı: Emekliler için yeni formül ortaya çıktı

AKP gündemine aldı: Emekliler için yeni formül ortaya çıktı
AKP'nin İstanbul'dan 'tersine göç' için milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni bir çalışmayı gündemine aldığı belirtildi.

AKP, İstanbul'un nüfus sorunuyla ilgili yeni adımlar atmaya başladı. Yaz aylarında memleketlerine dönen emeklilerin tamamen taşınmalarını sağlayacak teşvikler verilmesi gündemde.

İktidarın yerel seçimlere yönelik olarak İstanbul için özel bir hazırlığa giriştiği öne sürüldü. İddiaya göre ilk hedef İstanbul nüfusunun azaltılması ve tersine göçün desteklenmesi olacak.

Bu kapsamda yazlarını memleketlerinde geçiren emeklilere, İstanbul'dan taşınmaları halinde elektrikten su indirimine kadar birçok konuda teşvikler verilmesi gündemde.

Sabah'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a önümüzdeki günlerde söz konusu teşvik çalışmalaarına ilişkin sunum yapılacak. Proje, Erdoğan'ın talimatları ile son şeklini alıp hayata geçirilecek.

ÖNCELİK EMEKLİLER

Hedef kitle olarak yazlarını memleketlerinde geçiren emeklilerin belirlendiği belirtildi.

HERKES YARARLANABİLECEK

Ancak büyük şehirde yaşamak istemeyen, iş bulmakta zorluk çeken çalışan genç nüfus başta olmak üzere evini taşıyacak tüm gruplar teşviklerden yararlanabilecek.

UYGUN FAİZ VE KREDİ DESTEĞİ SAĞLANACAK

İstanbul'dan evini taşıyacaklara yönelik teşvikler arasında evini taşırsa elektrik, su parası alınmaması ya da az alınması, taşınma yardımı yapılması, iş kurmak istemesi halinde uygun faiz ve vade ile kredi verilmesi gibi seçenekler bulunuyor.

NÜFUS 16 MİLYON, KİRA 17 BİN TL OLDU

Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar merkezinin son verilerine göre İstanbul'da 120 metrekarelik ortalama bir evin kirası 17 bin TL'den başlıyor.

TÜİK'e göre İstanbul'da nüfus 16 milyona yaklaşırken, uzmanların kentteki sorunun başlıca sebeplerinden biri olarak nüfus yoğunluğuna işaret ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.