Akaryakıta yağan zam yağmurunun ardından sevindirecek haber geldi! Bu gece yarısı itibaren...

Akaryakıta yağan zam yağmurunun ardından sevindirecek haber geldi! Bu gece yarısı itibaren...
Rusya-Ukrayna savaşı beraberinde brent petrolde dalgalanma sürüyor. Akaryakıtta değişkenlik gösteren fiyatlar araba sürücülerinin dikkatini çekerken, üst üste gelen indirim ve zam haberlerinden sonra bugün pompalara yansıyacak indirim veya zam mevcut mu? İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Rusya - Ukrayna savaşının etkileri brent petrolde de sürüyor. Üst üste gelen zamların ardından oluşan hayat pahalılığının yanı sıra araç sahipleri sevindirecek bir indirim beklemekte. 

Akaryakıta 24 Saatte İkinci Zam Geldi! 09.03.2022 - arabam.com

Benzin ve motorin 2022 güncel fiyatları (19 Aralık 2022 akaryakıt fiyatları)
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

İndirim beklenirken sürücülere kötü haber geldi! Motorin ve benzine zam...  - TGRT Haber

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM VAR MI?
Salı gününden geçerli olmak üzere benzinde 61 kuruş, motorinde 77 kuruşluk indirim bekleniyor. 
Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;
İstanbul''da motorin litre fiyatı 22.75 liradan satılıyor.
Benzinin litresi ise ortalama 18.51 TL''den satılıyor.

Araç sahiplerine kötü haber! Akaryakıta zam yağmuru

ARAÇ YAKIT TÜKETİMİ HESAPLAMA
Tüketicilerin araç yakıt tasarrufuna yardımcı olan yakıt hesaplama yöntemleri sayesinde hem cebiniz rahatlar hem de rakamlar arasında belirsizlikten kurtulursunuz. Her akıllı sürücünün otomobilini en tasarruflu şekilde kullanmasını sağlayan araç yakıt hesaplama yöntemleri sayesinde çok daha az maliyetle seyahat edebilme fırsatını yakalamak mümkün.
Her gün yol arkadaşlığı yapacağınız otomobilinizi satın alırken ‘Acaba arabam kaç yakar?’ sorusunun yanıtı araç yakıt hesaplamadan geçiyor. Araç satın alırken tüketicilerin dikkat ettiği pek çok özellik bulunuyor kuşkusuz. Ancak bunlar arasında tercih edilen otomobilin harcadığı yakıt en başı çekiyor diyebiliriz. En uzun mesafeyi en az yakıt tüketimiyle kat etmek isteyen araç kullanıcıları km hesaplamaları ve yakıt hesaplamalarıyla ne kadar yakıt tüketeceklerini rahatlıkla ön görebiliyor. Arabanızın en az yakan araba modelleri arasında yer alıp almadığını En Az Yakan Araba Modelleri blog içeriğine göz atarak bulabilirsiniz.

Son dakika: Akaryakıta yeni zam! Araç sahiplerini üzen haber bu sabah  geldi! Motorin fiyatı... haberi. Son Dakika EKONOMİ haber başlıkları ve  gelişmeler

ARAÇ YAKIT TÜKETİMİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Yakıt tüketimini hesaplarken dikkat edilecek farklar bulunmaktadır. Bir aracın ortalama yakıt tüketimini, kat edilen mil miktarı ve kullanılan yakıt türünü ölçerek hesaplayabilirsiniz. Aracın ortalama yakıt tüketimini hesaplamak için araç türlerini ve yakıt türlerini bilmeniz gerekebilir. Bu doğrultuda siz de araç yakıt hesaplamayı kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yakıt tüketimini hesaplamanın iki yolu vardır:
*Katledilen mesafeye göre
*Km başına yakıt tüketimine göre
Bu bölüm, yakıt tüketimini hesaplama adımlarında size yol gösterecektir. İlk adım, kat edilen mesafeyi veya km başına yakıt tüketimini bulmaktır. Mesafeyi bulmak için, kat edilen toplam kilometreyi 100 ile çarpın ve 1000''e bölün. Yakıt tüketimini minimize etmek isteyen araç kullanıcılarına yakıt tüketimi hesaplama konusunda yardımcı olacak yöntemleri bir araya getirdik. Aracın harcadığı benzinin litre hesaplamasını kolaylıkla yapmanızı sağlayacak yakıt hesaplama yöntemleri bulunuyor. Araç kullanıcılarının ‘Arabam ne kadar yakar?’ sorusunun ulaşımın ana sorusu haline geldiği günümüzde önemli bir maliyet kalemi olarak karşımıza çıkıyor. Kilometre hesaplama ve harcanacak benzin hesaplama ise kullanımının verimliliğinin yanı sıra kârlılık ile de doğrudan ilişkili olduğu için tüketicileri km/l birimi üzerinden fikir sahibi yapıyor.

Benzin ve motorine yılbaşından itibaren 16 kez zam geldi

MOTORİN, BENZİN VE LPG YAKIT HESAPLAMA
Yakıt hesaplamaları motorin, benzin ve LPG yakıtları için ayrı ayrı yapılır. Galon başına kilometre veya kilometre başına tüketilen litre gibi farklı yöntemler kullanılarak tahmin edilebilir. Yakıt maliyeti, teslimat maliyetlerinde büyük rol oynar. Yakıta fazla ödeme yapmamak veya yakıt tasarrufu yapmak için yakıt verimliliğinin farkında olunması ve doğru hesaplanması gerekir. Benzin fiyatlarının giderek arttığını düşünürsek yakıt hesaplama yapmak oldukça önemlidir.

Formül: LPG Yakıt Kullanımı = (Litre Olarak Yakıt Tüketimi) × 100 / (Kilometre Olarak Katedilen Mesafe)
Bu denklemde yakıt litre cinsinden, kilometre ise kilometre cinsinden ölçülür.

Son dakika | Akaryakıt fiyatları Kasım ayına artışla başladı! Benzine yeni  zam geldi, pompaya yansıdı (1 Kasım 2022 güncel benzin fiyatları) - Finans  haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

LPG YAKIT HESAPLAMA FORMÜLÜ
LPG yakıtını hesaplamanın bir yolu, yakıt miktarını yüz ile çarpıp sayıyı kilometreye bölmektir. LPG yakıtı hesaplanırken yakıt miktarı (litre) 100 ile çarpılıp kilometreye bölünmelidir. Örneğin, 5 litrelik dolu bir depoyla yalnızca 100 kilometre sürdüyseniz, hesaplamanız şu şekilde olacaktır:
= (5 x 100) / 100 = 500/100 = 5 litre kullanılmış

Aldığınız yakıtın 5.14 TL olduğunu varsayalım. 5.14 x 100 = 514 çıkan bu sayıyı da katedilen mesafeye bölmemiz gerekiyor. 514/240(km) = 2,14 litre sonucunda 100 km’de 2,14 litre benzin kullanıldığını görüyoruz. Bu formül ile araç yakıt hesaplama oldukça kolay yapılabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.