Akaryakıt fiyatları yerinde durmuyor 'Yeni zam tabelayı yine değiştiriyor'

Akaryakıt fiyatları yerinde durmuyor 'Yeni zam tabelayı yine değiştiriyor'
Küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanma, Türkiye'de döviz kurunun sürekli yükselişte olması akaryakıt fiyatlarına zam gelmesine neden oluyor. Bu gece yarısından itibaren akaryakıta zam gelmesi bekleniyor.

Sık sık zamlanan akaryakıt fiyatlarına bir yenisi daha eklenecek. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor.

Elde ettiğimiz bilgilere göre, küresel piyasadaki petrolün varil fiyatı, Türkiye’deki döviz kurunun yukarı yönlü hareketi, vergiler, enflasyon gibi birçok nedenden dolayı akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor.

Bu iddialara göre, kısa vadede benzine 1 TL 50 kuruş zam beklenirken, motorine ise 1 TL 30 kuruşluk bir zam gelmesi bekleniyor.

MOTORİN

Uzmanların bu öngörüsü gerçekleşirse İstanbul’da 41,90 TL olan motorin fiyatları 43,20 TL’ye, Ankara’daki motorin fiyatları 42,71 TL’den 44,01 TL’ye, İzmir’deki motorin fiyatları 42,92 TL’den 44,22 TL’ye çıkacak.

BENZİN

İstanbul’da 42,03 TL olan benzin fiyatları 43,53 TL’ye, Ankara’daki benzin fiyatları 42,83 TL’den 44,33 TL’ye, İzmir’deki benzin fiyatları ise 43,04 TL’den 44,54 TL’ye çıkacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.