Ahmet Şık hakkında resen soruşturma başlatıldı

Ahmet Şık hakkında resen soruşturma başlatıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık hakkında, katıldığı iki televizyon programındaki sözleri nedeniyle resen soruşturma başlatıldı.

Ahmet Şık hakkında resen soruşturma başlatıldı

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "27'nci Dönem Milletvekili Ahmet Şık'ın katıldığı bir yayında sarf ettiği iddia olunan 'Bu devlet katil. Bu devleti yıkmamız gerekiyor. Evet Türkiye Cumhuriyeti devleti bir katil devlettir' şeklindeki sözleriyle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Diğer açıklamada ise "27'nci Dönem Milletvekili Ahmet Şık'ın katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği iddia olunan 'Şunu açıklıkla ifade edeyim mi, eğer AKP, bu iktidar bloğu vatansever ve ben terörist isem, onlar gibi vatansever olmaktansa teröristlerin başımın üzerinde yeri var. O iktidarı zayıflatacak her türlü politika, bu iktidarın köpek dişlerini kıracak, azı dişlerini çekecek her şey meşrudur' şeklindeki sözleriyle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır" denildi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.