Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehlika Figen Yazar

Mehlika Figen Yazar

Sonsuz Bilinç

Affetmenin sihiri

Rastgele bir kişiye 'Affetmek nedir?' diye sorsak "Başka kişiyi hoş görmeye başlamak"  diye cevap verebilir.

Halbuki aslında o kadar da yüzeysel değil. Affetmek, içimizdeki öfke ve kızgınlık duygusunu nötr haline getirmek demektir. Bu duygular nötr hale gelirse kendimizi daha hafif hissetmeye başlayarak daha özgür ve güçlü hissetme durumu yaşarız.

Aslında affetmek, affedeceğimiz kişiyle ilgili değil, kendi içimizde biriktirdiğimiz öfkeyi temizlemek ile ilgilidir. Bunu gerçekten de kendimiz için yapmalıyız. Yoksa zamanla bu duygular hücresel hafızamızda olumsuz blokajlara neden olabilir bu da arkasından kronik hastalıklardan tutun da psikolojik rahatsızlıklara kadar bedenimizin her yerine zarar vermeye başlayabilir. Tıpkı zehirli bir sarmaşık gibi vücudumuzun her yerini kaplar.

 

Eğer psikolojik sorunumuz varsa öncelikle bu soruna neden olan duyguları ve hisleri fark etmememiz ve sonrasında da bunları temizlemeye gönüllü olmamız gerekir. Bu bakış açısından bakarsak eğer çözemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur.  Genellikle de bu sorunların kaynağı, içimizde biriktirdiğimiz öfkeden kaynaklı olur. Bu öfke önce kendimizden başlar ve sonra annemiz babamız dâhil çevremize doğru yayılır.

Ancak içimizde bu öfke ve kinleri nötr haline getirmeye başlarsak geçmişi de serbest bırakarak temizlemeye de başlarız. Çünkü geçmiş geçmişte kalmıştır, geçmişi geriye getiremeyiz. Ancak geçmişin üzerimizde yarattığı duyguları değiştirebiliriz. Böylelikle şimdiki ve gelecek zamanda geleceğe takılmadan yepyeni olasılıkları da oluşturmaya başlamış oluruz.

 

Affetmek  "suçladığımız kişilerin enerjilerinin hayatımızı etkilemesine son vermek" demektir. Bu af etmeyi sürekli yaptığımızda kendimizi yeniden doğmuş gibi hissederiz. Bu şu demek değildir "Kızdığımız kişinin boynuna sarılacağım ve onu affedeceğim". Bunu yapmak zorunda değilsiniz. Sadece izin verin içinizden o duygu çıksın. Daha özgür ve daha hafif hissettiğinizi fark edeceksiniz. Bu bir çeşit ruhumuzu şifalandırma yöntemidir. Çünkü öfke, kin, nefret, kızgınlık, ağır enerjilerdir ve bizi sadece hayatımızın her alanında aşağıya doğru çeker.

Şimdi size bir uygulama yaptıracağım. Diyelim ki annenize ya da babanıza geçmişte yaptıklarından dolayı kızgınsınız.

Hemen gözlerinizi kapatın ve rahat bir oturma pozisyonunda bedeninizi rahatlatın. Rahat ve gevşek bir şekilde oturmaya devam ederken gözlerinizin önüne okul öncesi olan kendinizi ve karşınıza da annenizi ve babanızı getirin. Onların gözlerinin içine bakın. Geçmişte her ne yaşamışsanız unutamadığınız ve hala affedemediğiniz hemen o duyguları yoğun hissederek onlara "Şu anda her ne yaşadıysam bu benim suçum değil. Sizlerin suçu da değil. Siz de kendi anneniz ve babanızdan bu davranışları satın aldınız ve bana uyguladınız. O nedenle artık bunu değiştirmeyi seçiyorum ve sizleri affediyorum" deyin. Sonra da kendinizi de affedin. Her nerede kendinizle ilgili suçluluk, pişmanlık, vicdan azabı gibi duygular satın aldıysanız hepsini o anda salıverin gitsin.

Sonra hayalinizde onlarla birbirinizin göbeğinden bağlı bir şekilde olduğunu görün ve onları altın sarısı bir makasla kesin. Sizin göbeğinizden bu bağlar kopsun ve anneniz ile babanız arkalarına bakmadan oradan uzaklaşmaya başlasınlar. Onları gözden kayboluncaya kadar gözlemleyin ve artık tamamen gittiklerinden emin olduktan sonra derin nefes alın ve rahatlamış bir şekilde gözlerinizi açın. O anda ne kadar hafiflemiş olduğunuzu fark edin.

 

Bu tekniği herkes için yapabilirsiniz. Unutmayın bu teknik sadece kendinizi şifalandırmak için değil, ayrıca annenizi ve babanızı da şifalandırmak için yapılabilir. Çünkü şöyle bir durum da olmaya başlıyor, siz onları affettikçe sizinle birlikte anneniz ve babanız da temizlenmeye başlıyor ve kendileri ve size karşı davranışları da değişmeye başlıyor. Yani bir şekilde onların da yüksek benliklerinde bir şifalanma gerçekleşmiş oluyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları