Adana'da depremzedenin evini soydular

Adana'da depremzedenin evini soydular
Adana’da depremde evi hasar gören Rıfat A.’nın eşyalarını için bir ev kiraladı ve bir süreliğine yayladaki evinde yaşamaya karar verdi. Bunu fark eden hırsızlar eskici gibi davranıp Rıfat A.'nın eşyalarının bulunduğu daireyi soydu.

Olay, 7 Ağustos günü öğlen saat 13.30 sıralarında Adana’nın Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi’nde meydana geldi. 28 yaşındaki Rıfat A., deprem nedeniyle evi hasar görünce, eşyalarını kiraladığı bir daireye yerleştirip, yayla evine gitti.

Rıfat A.’nın uzun süredir evde olmadığını fark eden 2 şüpheli, eskici gibi davranıp sokağa geldi. Bir süre çevreyi kolaçan eden şüpheliler, kapısını kırıp, Rıfat A.’nın evine girdi.

depremzedenin-esyalarini-seyyar-satis-arabasina-yukleyip-caldilar-5246-dhaphoto1.jpgŞüpheliler, evdeki çamaşır ve bulaşık makinesi, televizyon, ankastre ocak, elektrikli süpürge, porselen yemek takımı, dizüstü ve masaüstü bilgisayarı farklı tarihlerde çalıp, seyyar satış arabasına yükleyerek sokaktan ayrıldı.

depremzedenin-esyalarini-seyyar-satis-arabasina-yukleyip-caldilar-5246-dhaphoto3.jpgKomşulardan birinin olayı fark edip, telefonla etmesiyle evinin soyulduğunu öğrenen Rıfat A., durumu polis bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirledi.

depremzedenin-esyalarini-seyyar-satis-arabasina-yukleyip-caldilar-5246-dhaphoto4.jpgEkipler, kimliği tespit edilen şüphelilerden Uğur Bek’i, adresine yapılan baskında yakaladı. Diğer şüpheli ise bulunamadı.

Uğur bek işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.