Acılı baba "alkollü araç kullanımı"na savaş açtı

Acılı baba "alkollü araç kullanımı"na savaş açtı
İzmir'de alkollü sürücünün çarpması sonucu 16 yaşındaki oğlunu kaybeden baba, serbest bırakılan sürücünün tutuklanması için hukuki mücadele veriyor. Acılı baba Aşçılar: "Bir üst mahkemede pazartesi sonuç alacağımızı düşünüyorum."

Acılı baba "alkollü araç kullanımı"na savaş açtı

İzmir'de alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu 16 yaşındaki müzisyen oğlunu kaybeden Osman Aşçılar, alkollü sürücülerin trafikten ömür boyu men edilmesi için hukuki mücadele başlattı.

İzmir'de 24 Mart'ta yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada alkollü bir sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybeden Bora Aşçılar'ın ailesi, arkadaşları, babasının çalıştığı Altınordu Futbol Kulübü'nün oyuncuları ve yöneticileri ve vatandaşlar alkollü araç kullanımını protesto etmek için Bora'nın hayatını kaybettiği yer olan Göztepe Vapur İskelesi yakınında toplandı.

Aşçılar'ın hayatını kaybettiği yerde toplanan ve ellerinde 'Koca yürek Bora sen boş bir şişenin kurbanı oldun', 'Başka Boralar ölmesin', 'Trafikte Bora Yasası için el ele', 'Beni hayallerimden ve gitarımdan aldın alkollü sürücü' pankartları taşıyan Bora'nın sevenleri alkollü araç kullanımını protesto etti.

Baba Osman Aşçılar, alkollü araç kullanımına savaş açtıklarını belirterek, "Baktığınız zaman 2 veya 3 günlük sosyal medya çalışmasıyla toplanan kalabalığı görüyorsunuz. Oğlumu yaşatabilmek için düşündüğüm tek nokta var, trafiğe karşı sivil bir toplum örgütü kurmak. Bundan sonra başka Boralar, teyzeler, amcalar ölmesin. Alkolle yola çıkan ve alkollü olup da canlara kıyanlara karşı büyük bir savaşa başlıyorum."dedi.

Aşçılar, 1.03 promil alkollü olduğu belirlenen sürücünün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki göstererek, hukuki boyutun çok kötü işlediğini kaydetti.

- "Bora yasasını çıkaracağız"

Yapmış oldukları tüm itirazlara rağmen mahkemenin sürücüyü hala tutuksuz yargıladığını ve bir üst mahkemeye gittiklerini kaydeden Aşçılar, "Bir üst mahkemede pazartesi sonuç alacağımızı düşünüyorum. Acımı yaşayamıyorum, neden yaşayamıyorum, şu anda elini kolunu sallayarak gezen sürücü yüzünden acımı yaşayamıyorum. Hukuk mücadelesi içerisinde pazartesi gününden beri uyumadan geçirdiğim 6. gün bugün. Bora yasası çıksın diye talep ettiğim bir yasa topluluğu var. Alkollü sürücülerin trafikten ömür boyu menini yani alkollüyken 50 promille ehliyetinizi belli bir zaman kaybedebiliyorsunuz, teslim ediyorsunuz, alkollü kaza, alkollü yaralama ve ölüme neden olmak bir cinayet. Yargının bu konuda tekrardan her şeyi toparlayıp doğru noktalara gelmesi gerekiyor. Bu savaşın Bora yasasının çıkarılmasında öncü olacağımı düşünüyorum. Bunun için her türlü mücadeleye varım. Avukat arkadaşlarım, gerek gazeteci arkadaşlarımla yaptığımız her görüşmede bu konu hakkında toplumun büyük kesimi destek vereceğini söylüyor. Bu destekle de Bora yasasını çıkaracağız. Alkollü araç sürücülerine uygulanabilecek en büyük cezanın yerine getirilmesi için büyük çaba sarf edeceğiz." diye konuştu.

Aşçılar'ın konuşmasından sonra Bora'nın hayatını kaybettiği yere sevenleri karanfiller bıraktı. Trafikte yolun karşısına geçen kalabalık grup, bir süre Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay üst geçidinde ellerinde pankartlarıyla bekledi.

Bir süre "Başka Boralar Ölmesin" diye bağıran grup daha sonra dağıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.