72 tonluk yeni su kaynağı bulundu

72 tonluk yeni su kaynağı bulundu
Zonguldak’ın Alaplı Çay boyunda yeni su kaynağı bulundu.

Ümit GÜLÇİÇEK/ KAMU SON HABER

Alaplı Çay boyunda yeni su kaynağı bulundu. Uzun yollar boyunca bölgenin içme suyunu karşılayacağını belirten Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yaklaşık 30 bin nüfusa yetecek şekilde su çıktığını açıkladı.

Tespit edilen yeni kaynakla beraber toplamda tüm mahallenin uzun yıllar boyunca içme suyu ihtiyacının karşılanacağını belirten Tekin, “Belediye su işleri, özel sondaj firmasının destekleriyle Çay boyunda yeni bir su kaynağı tespit etti. Daha önce elektrikleri kesildiğinde suları da kesilen ilçemizi su pompalarımıza aldığımız jeneratörler sayesinde elektriklerimiz kesilse de susuz bırakmadık.

72 TON SU VEREN KAYNAK

Bugün de yerin 56 metre derinliğinde açtığımız yeni su sondaj kuyusu ile dakikada 72 ton su verebilen yeni bir kaynak bulduk. Yeniden ölçüm yapılacak. İnşallah değerlerin bu şekilde devam etmesiyle beraber öncelikle tüm Alaplı’ya su vermiş olacağız. Yaklaşık 30 bin nüfusa hitap eden bir kaynak. İnşallah elde ettiğimiz yeni kaynakla tüm Alaplı’ya içme suyu ihtiyacını uzun yıllar boyunca karşılamış olacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.