70 yaşındaki vejetaryen timsahı gören şaşkına döndü

70 yaşındaki vejetaryen timsahı gören şaşkına döndü
Hindistan’da, bir tapınağın gölünde yaşayan 70 yaşındaki Babiya adındaki timsah hakkında dünyayı hayrete düşüren bilgiler ortaya çıktı.

70 yaşındaki vejetaryen timsahı gören şaşkına döndü

Hindistan'daki Anantha Gölü Tapınağı'nda yaşayan vejetaryen timsahın ünü her geçen gün artıyor. Uluslararası ajanslara konu olan Babiya adındaki timsah, küçük Hindu tapınağının popülaritesini de artırdı.

DİĞER TİMSAHLAR GİBİ ET YEMİYOR

Tapınağın gölünde yaşayan ve tapınağı koruduğu düşünülen dev sürüngen, görevliler tarafından özel olarak besleniyor. Diğer timsahlar gibi et yemeyen 70 yaşındaki Babiya, her gün kendisini besleyen rahipleri bekliyor. Günde iki kez beslenen timsah, sabah 500 gram, akşam 500 gram olmak üzere günde toplam bir kilo pişmiş pirinç yiyerek yaşamını sürdürüyor.

NE HAYVANLARA NE DE İNSANLARA SALDIRIYOR

Bir tapınak personeli, Babiya'nın gölde birlikte yüzdüğü balıklara bile saldırmadığını ve sadece pirinç yediğini dile getirdi. Diğer ilginç durum ise Babiya'nın şimdiye kadar hiçbir insana saldırmaması.

ÖLDÜKTEN SONRA GİZEMLİ BİR ŞEKİLDE YENİDEN ORTAYA ÇIKIYOR

Efsaneye göre, 9. yüzyılda inşa edilen Anantha Gölü Tapınağı, timsahlar tarafından korunuyor. Tapınakta her zaman tek bir timsahın olduğu, öldükten sonra gizemli bir şekilde başka bir timsahın ortaya çıktığı belirtiliyor.

TİMSAHI ÖLDÜREN İNGİLİZ SUBAY FAZLA YAŞAYAMADI

İddiaya göre, 1945'te bir İngiliz subay, göldeki timsahı öldürdü. Günler sonra subay, bir hayvan tarafından zehirlenerek gizemli bir şekilde öldü. Daha sonra gölde Babiya olarak adlandırılan bir timsah ortaya çıktı. Hem bu efsaneler hem de Babiya, tapınağın ziyaretçi sayısını her geçen yıl artırıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.