50 yıllık ünlü giyim devi iflas etti! 130 mağazası kapandı

50 yıllık ünlü giyim devi iflas etti! 130 mağazası kapandı
Ekonomik kriz giyim sektörü de etkiledi. 1977 yılında temeli atılan ve 50 bin çalışanı bulunan moda devi iflas etti. İşte tüm ayrıntılar...

Küresel ekonomik kriz her geçen gün yeni iflas haberlerini gündeme getirmeye başladı. Büyük müşteri kaybına uğrayan firmalardan peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor.

130 MAĞAZASI KAPANDI

Alman moda devi Hallhuber GMBH, iflas etti. Pandemi dönemindeki krizi bir türlü aşamayan Hallhuber, 130 mağazasını kapattı.

Insolvenz: Keine Pause bei Hallhuber in Österreich

Fiyat istikrarsızlığı nedeniyle bir süredir Almanya'da yaşanan iflaslara bir yenisi daha eklendi. Ekonomist dergisinin Chip.de'den derlediği habere göre, Alman moda devi Hallhuber GMBH, 130 mağazasını bir anda kapatarak sektöre veda etti.

Hazır giyim 19 milyar doları aşacak, bu yıl rekora koşacak - Nasıl Bir Ekonomi

130 ŞUBENİN KİRA SÖZLEŞMELERİ FESHEDİLDİ

Hallhuber'in CHIP'e yaptığı açıklamaya göre; planlanan tasfiye tedbirleri oldukça ilerlemiş durumda. 130 şubenin tamamının kira sözleşmeleri feshedildi ve şubeler artık Ekim ayı sonuna kadar kapalı olacak. Şu anda Hallhuber'in yalnızca 60 şubesi hâlâ faaliyette.

Hallhuber GmbH in 46047 Oberhausen-Neue Mitte

1.100 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAMIŞTI

Hallhuber, korona kısıtlamaları yüzünden azalan müşteriler nedeniyle iki yıl önce ilk kez iflas başvurusunda bulunmuştu. Hallhuber Almanya’da yaklaşık 110 mağaza açmış ve 1.100 kişiye iş imkanı sağlamıştı.

İtalyanlar, Türk hazır giyim sektörü için İstanbul'a geliyor – Ekonomi ve Rekabette Başvuru Kaynağı

Hallhuber aleyhindeki iflas davası Mayıs 2023'ün sonunda onaylandı. Şirket o dönemde iflasın nedeni olarak “tekstil perakende sektöründe yaşanan çoklu krizleri” göstermişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.