50 itfaiye eri alımı yapılacak

50 itfaiye eri alımı yapılacak
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere alımını için itfaiye eri başvuruları başladı.

Mersin Büyükşehir tarafından 50 itfaiye alımı için, başvurular devam ediyor. Başvurular 10 Kasım tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi üzerinden online, ardından Ata Eğitim Merkezi’nde yüz yüze yapılabilecek.

Ata Eğitim Merkezi’nde 08.00-17.00 saatleri arasında yapılan yüz yüze başvurularda boy ve kilo ölçümleri yapılırken, adayların diğer şartları sağlayıp sağlamadığı da kontrol ediliyor.

YAZILI SINAVIN 26 KASIM'DA

Şartları uyan adaylar arasında KPSS puanı en yüksek olanlar yazılı ve uygulamalı sınava çağrılacak. 120 dakika sürecek olan yazılı sınav; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (25 puan), Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (25 puan), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (25 puan) ve Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat (25 puan) konularını kapsayacak. Yazılı sınavın 26 Kasım’da, uygulamalı sınavın ise 27 Kasım’da yapılması planlanıyor. 27 Kasım’da başlayacak uygulamalı sınav 30 Kasım’a kadar sürecek.

Atamaya esas puan; yazılı sınavın yüzde 40’ı, uygulamalı sınavın yüzde 60’ı alınarak oluşturulacak. Sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması şartı aranıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.