50 derece sıcaklıktan beklettiler; Onlarca hayvan telef oldu

50 derece sıcaklıktan beklettiler; Onlarca hayvan telef oldu
Iğdır’dan Şanlıurfa’ya satışı yapılan küçükbaş hayvanlardan 40 tanesi, sevk için gerekli belgelerin alınması sırasında bekletildiği TIR'da havasızlık nedeniyle telef oldu.

Edinilen bilgiye göre Şanlıurfa’dan Iğdır’a küçükbaş hayvan almak için gelen tüccarlar şehirde bir vatandaştan iki TIR'ı dolduracak sayıda hayvan aldı.

Hayvan sahibi ve tüccarlar hayvanların yüklemesini yaptıktan sonra hayvanların şehir dışına sevkinde gerekli belgeleri almak için hayvanların yüklü olduğu TIR ile beraber Iğdır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü önüne gitti.

İddiaya göre hayvan sahibi ve tüccarlar burada uzun süre belgelerin hazırlanmasını bekledi. Hayvanların branda kaplamalı TIR'da sıcaktan dolayı sıkıntı yaşadığını belirten hayvan sahipleri yetkililerden işlemlerin hızlandırılmasını istedi.

50 DERECE SICAKTA BEKLETİLDİLER

İddiaya göre uzun süre içi 50 derece sıcaklığı bulan TIR'da bekleyen hayvanlardan 40 tanesi telef oldu.

Hayvan sahibi ve tüccarlar durumu fark edince bütün hayvanları TIR'dan indirdi. Durumu gören hayvan sahibi, tüccarlar ve çevredeki yurttaşlar yetkililere tepki gösterdi.

Birçok hayvanın ise sıcaktan dolayı bitkin düştüğü belirlendi.

aw002052-03.jpg

aw002052-02.jpg

aw002052-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.