36 bin kırtasiyeci kepenk indirdi: Fiyatlar yüzde 100'ün üzerine çıktı

36 bin kırtasiyeci kepenk indirdi: Fiyatlar yüzde 100'ün üzerine çıktı
Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100'ün üzerinde artışa geçen malzeme fiyatları kırtasiye firmalarının kepenk indirmelerine neden oldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kağıt, Kırtasiye ve Ambalaj Meslek Komite Başkanı Muharrem Ender Karvar, son 10 yılda 36 bin kırtasiyenin kepenk indirdiğini bildirdi.

Geçen yıla oranla yüzde 100'ün üzerine çıkan fiyat artışı sebebiyle kırsatiye ürünleri satışları market ve online satışa kaydı. Bununla birlikte semt pazarları gibi noktalarda kayıtdışı ve sahte ürün satışlarında ise yükseliş görüldü.

Geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artan fiyatlar, kırtasiye ürünlerinin satışlarında market ve online’ın payının artmasına yol açarken semt pazarları gibi noktalarda da kayıtdışı ve sahte ürün satışları yükseldi. İTO Kağıt, Kırtasiye ve Ambalaj Meslek Komite Başkanı Muharrem Ender Karvar, son 10 yılda 36 bin kırtasiyenin bu gibi nedenlerle kapısına kilit vurduğunu belirtti.

Bir diğer gelişme ise ithalatta yaşanan gerileme oldu. 2017’de 325 milyon dolar olan kırtasiye malzemeleri ithalatı, geçen yıl itibarıyla yüzde 60 düşüşle 200 milyon dolara geriledi.

Ekonomim'de yer alan habere göre; söz konusu gelişmelerin uzun süredir devam ettiğini ve bunun kırtasiye esnafı sayısında düşüşe yol açtığını söyleyen İTO Kağıt, Kırtasiye ve Ambalaj Meslek Komite Başkanı Muharrem Ender Karvar, son 10 yılda kırtasiye sayısının 40 binli rakamlardan 8 bine kadar gerilediğini söyledi. Bu en az 36 bin esnafın kapısına kilit vurduğu anlamına geliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.